Τουρκία: 8χρονος με καρκίνο ταξίδεψε στη Γερμανία χωρίς γονείς λόγω δίωξής τους ως “Γκιουλενιστές”

Τουρκία: 8χρονος με καρκίνο ταξίδεψε στη Γερμανία χωρίς γονείς λόγω δίωξής τους ως “Γκιουλενιστές”
Zekiye Ataç/facebook

Η υπόθεση του Ataç ήρθε στην επικαιρότητα της γειτονικής μας χώρας μετά την καμπάνια για την αποφυλάκιση του πατέρα του - Η έκκληση της μητέρας του.

Ο οκτάχρονος Ahmet Burhan Ataç αναγκάστηκε την περασμένη Κυριακή να ταξιδέψει στη Γερμανία για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο χωρίς τους γονείς του, οι οποίοι έχουν τιμωρηθεί ως αντικυβερνητικοί στην Τουρκία.

Ο πατέρας του είναι στη φυλακή και για τη μητέρα του προβλέπεται απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως γράφει το turkishminute.com, το παιδί ταξίδεψε τελικά στην Κολωνία με τη συνοδεία της γιαγιάς του για τη θεραπεία του.

Η μητέρα του παιδιού, Zekiye, που εδώ και καιρό έχει ζητήσει να υπάρξει εξαίρεση από την ποινή της για να συνοδεύσει το παιδί της, ανάρτησε ένα βίντεο στα μέσα δικτύωσης με τον μικρό στο αεροδρόμια.

“Ο Ahmet δεν ήθελε να πάει στη Γερμανία χωρίς εμένα. Του είπα ότι θα πάω σε δύο βδομάδες να τον βρω. Ο γιος μου πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας. Κάνω έκκληση στις αρχές. Σας παρακαλώ μη με κρατάτε μακριά από τον γιο μου”.

Η υπόθεση του Ataç ήρθε στην επικαιρότητα της γειτονικής μας χώρας μετά την καμπάνια για την αποφυλάκιση του πατέρα του, Harun, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και εκτίει ποινή φυλάκισης εννέα ετών, από τον Νοέμβριο του 2018.

Το ζευγάρι διώχθηκε ενώ εργαζόταν σε εστία που συνδέεται με το κίνημα των Γκιουλενιστών, και συνελήφθησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Οι ίδιοι αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τους Γκιουλενιστές.

Η Zekiye Ataç είχε φυλακιστεί κι εκείνη για δυόμιση μήνες.

Ο Ahmet Burhan πάσχει εδώ και ένα χρόνο από καρκίνο στα οστά που έχει κάνει μετάσταση στους πνεύμονές του. Η μητέρα του ζητά την αποφυλάκιση κατ’ εξαίρεση του άντρα της έτσι ώστε να σταθούν δίπλα του στη θεραπεία.

Στις 2 Οκτωβρίου η Zekiye Ataç μίλησε στο Euronews Turkish για την καμπάνια που οργάνωσε για να δικαιωθεί ο άντρας της. Στη συνέντευξή της ανέφερε πως η ασθένεια του μικρού διαγνώσθηκε μετά τη σύλληψη του σύζυγού της και πως χρειάζεται τον πατέρα του μαζί του στη δύσκολη αποθεραπεία στην οποία θα υποβληθεί με καθυστέρηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα