Τουρκία: Αναβλήθηκε η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον

Τουρκία: Αναβλήθηκε η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον
Turkey's Foreign Minister Mevlut Cavusoglu, listens during a joint news conference with U.S. Secretary of State Rex Tillerson, following their meeting in Ankara, Turkey, Friday, Feb. 16, 2018. The talks in Ankara were to focus on Washington's plan to continue providing the Kurdish militants assistance and Turkey's military operation in a Syrian Kurdish-controlled enclave in northern Syria, that had caused some of the worst tensions in years between the two NATO allies. (AP Photo/Burhan Ozbilici) ap

Πιθανότερη αιτία είναι η καλύτερη προετοιμασία της επίσκεψης μετά την αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον από τον Μάικ Πομπέο

Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ουάσινγκτον που ήταν προγραμματισμένη για την 19η Μαρτίου, αναβάλλεται, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Η αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην αμερικανική πρωτεύουσα, ακολουθεί την αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος, δεν αιτιολόγησε την αναβολή της επίσκεψης. Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει χθες, ότι ελπίζει στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Ο ίδιος, σημείωσε ότι ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, θα πρέπει να σεβαστεί την Τουρκία μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στην Συρία, αλλά κι άλλα ζητήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα