Τουρκία: Αντεπίθεση σ’ όλα τα μέτωπα στην Ιντλίμπ με τις πλάτες των Αμερικανών

Τουρκία: Αντεπίθεση σ’ όλα τα μέτωπα στην Ιντλίμπ με τις πλάτες των Αμερικανών
Τούρκοι μαχητές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας AP

Η Τουρκία τα παίζει πλέον όλα για όλα στη Συρία. Σε εξέλιξη μεγάλη αντεπίθεση του τουρκικού στρατού μετά από εξάωρο συμβούλιο που συγκάλεσε ο Ερντογάν.

Σε εκτεταμένη επίθεση στην Ιντλίμπ προχωρά εδώ και μερικές ώρες ο τουρκικός στρατός μετά τα συνεχή πλήγματα που δέχθηκε, κυρίως από αεροπορικές επιδρομές και τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 33 Τούρκους στρατιώτες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας το οποίο κράτησε για σχεδόν έξι ώρες και στο οποίο αποφασίστηκε αντεπίθεση για την ανακατάληψη των τουρκικών παρατηρητηρίων που έχουν πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Ασαντ.

Ηδη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευή οι Τούρκοι χτύπησαν συριακό στρατιωτικό κομβόι όπως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Εν τω μεταξύ την υποστήριξή της στην Τουρκία δημοσιοποίησε το State Department το οποίο τόνισε ότι “στεκόμαστε δίπλα στο νατοϊκό σύμμαχό μας, την Τουρκία και συνεχίζουμε να καλούμε για λήξη των επιθέσεων από τις δυνάμεις του Ασαντ, τη Ρωσία και τις φιλοϊρανικές δυνάμεις.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του χωρίς να δηλώσεις κάτι παραπάνω προς το παρόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα