Τουρκία: Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης του υποψηφίου του κουρδικού κόμματος

Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης του υποψηφίου του κουρδικού κόμματος HDP
Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης του υποψηφίου του κουρδικού κόμματος HDP AP

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς κατηγορείται για διασυνδέσεις με το PKK και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 142 ετών

Ένα τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την Δευτέρα ένα αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP, φιλοκουρδικό) για την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού του κόμματος και υποψηφίου αυτού για την προεδρία της χώρας στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 και αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών. Κατηγορείται για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Αρνείται τις κατηγορίες.

ADVERTISING

Την περασμένη εβδομάδα, το HDP κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης του Ντεμιρτάς πριν τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών του επόμενου μήνα, υποστηρίζοντας ότι η κράτησή του θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των ψηφοφόρων.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού του HDP και ο Ντεμιρτάς θα διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία από τη φυλακή.

«Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη απόφαση, που αποτρέπει τη διεξαγωγή αξιοκρατικών και δίκαιων εκλογών. Κάθε μέρα που ο Ντεμιρτάς, ο υποψήφιος εκατομμυρίων, δεν βρίσκεται με τους ψηφοφόρους του θα επισκιάζει τις εκλογές της 24ης Ιουνίου και θα θέσει υπό αμφισβήτηση την νομιμότητά τους», ανέφερε το HDP στο Twitter.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Τούρκικες Εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Ισόβια σε 104 για την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν

Βοσνία: Κάλεσμα Ερντογάν στους Τούρκους του εξωτερικού για ενεργή συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα

Ποιος θέλει να σκοτώσει τον Ερντογάν;

SHARE:

24Media Network