Βίντεο σοκ: Σκότωσαν μπροστά στις κάμερες γνωστό δικηγόρο στην Τουρκία

default image

Ο Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Διαβάστε ποιο ήταν το... "αμάρτημά" του (Vid)

Ενοπλος σκότωσε σήμερα έναν πολύ γνωστό κούρδο δικηγόρο που επικρίθηκε στην Τουρκία επειδή δήλωσε πως το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε στο κεφάλι έπειτα από δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης στο Ντιγιάρμπακιρ.

“Τη στιγμή που τελείωνε η δήλωση, το πλήθος δέχθηκε καταιγισμό σφαιρών”, δήλωσε στο Ρόιτερς τοπικός αξιωματούχος του φιλο-κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Ομέρ Ταστάν.

“Μία και μοναδική σφαίρα πέτυχε τον Ελτσί στο κεφάλι”, είπε, προσθέτοντας πως στο συμβάν τραυματίστηκαν επίσης έντεκα άνθρωποι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε σε ομιλία του λίγο μετά το συμβάν πως ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης στη διάρκεια της επίθεσης στο Ντιγιάρμπακιρ.

“Το συμβάν αυτό δείχνει πως η Τουρκία είναι σωστή στην αποφασιστικότητά της στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”, είπε ο Ερντογάν.

Βιντεοκλίπ του πρακτορείου ειδήσεων Dogan δείχνει άνδρες κρυμμένους πίσω από τον μιναρέ γειτονικού τεμένους να αρχίζουν να πυροβολούν προς τον Ελτσί και τους ανθρώπους που είναι μαζί του.

“Κάποιος έτρεξε προς τον Ταχίν Ελτσί, πυροβόλησε με το ένα χέρι και μετά άρχισε να τρέχει. Τότε άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών”, είπε ο δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Dogan, Φελάτ Μποζαρσλάν.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή μετά το συμβάν. Ο Ελτσί επρόκειτο να δικαστεί λόγω των σχολίων που έκανε για το PKK, που προκάλεσαν τη μήνιν των κρατικών εισαγγελέων.

Η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατατάσσουν το PKK στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα