Τουρκία: “Είχε δοθεί εντολή από το Λαύριο για τρομοκρατικά χτυπήματα τη νύχτα των εκλογών”

Τουρκία: “Είχε δοθεί εντολή από το Λαύριο για τρομοκρατικά χτυπήματα τη νύχτα των εκλογών”
Σουλεϊμάν Σοϊλού AP Photo/Burhan Ozbilici

Νέες ανυπόστατες αναφορές Σοϊλού για φερόμενες επιθέσεις που οργάνωναν "κουρδικά τρομοκρατικά δίκτυα" από το Λαύριο την ημέρα των εκλογών στην Τουρκία.

Επανέρχεται με ανυπόστατες -και χωρίς να τεκμηριώνει- κατηγορίες κατά της Ελλάδας για “υπόθαλψη τρομοκρατών” ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάνοντας λόγο για σχέδιο επιθέσεων από “κουρδικά τρομοκρατικά δίκτυα” την ημέρα των εκλογών στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σοϊλού υποστήριξε ότι οι εντολές για την υλοποίηση του σχεδίου “θα έφταναν από τον καταυλισμό του Λαυρίου” .

“Ναι, δόθηκε εντολή από το Λαύριο. Η εντολή δόθηκε για τη νύχτα των εκλογών έτσι ώστε να υπάρξει αναστάτωση. Όμως εκείνο το βράδυ δόθηκε τέτοιο μήνυμα από αυτούς που πήγαν στις κάλπες και από αυτούς που δεν πήγαν, και οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή της δημοκρατίας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού στη συνέντευξή του.

Η νέα αναφορά σε τρομοκράτες που εδράζονται στο Λαύριο κινείται στην ίδια γραμμή που η κυβέρνησηΕρντογάν υιοθετεί εδώ και καιρό εναντίον της Ελλάδας, με τις τουρκικές αρχές να κατηγορούν την Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις όπως οι PKK και FETO και δίνει χώρο για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά της Τουρκίας.

Αφήγημα που πλέον επαναφέρει θέλοντας να “χρεώσει” στην αντιπολίτευση συνεργασία με “τρομοκρατικά δίκτυα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα