Τουρκία: Νέα παράνομη Navtex για το ερευνητικό σκάφος “Γιουνούζ” στο Αιγαίο

Τουρκία: Νέα παράνομη Navtex για το ερευνητικό σκάφος “Γιουνούζ” στο Αιγαίο
Τουρκικό πλοίο στη θάλασσα (φωτογραφία αρχείου) Emrah Gurel / Associated Press

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία μετά την επιθετική ρητορική του Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βγάζει το ερευνητικό σκάφος "Γιουνούζ" και εκπέμπει νέα παράνομη Navtex στο Αιγαίο.

Με νέα παράνομη Navtex στο Αιγαίο κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία, σε μια νέα προσπάθεια αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Μετά την εξαιρετικά προκλητική ρητορική του Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η Τουρκία βγάζει στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος “Γιουνούζ”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η navtex θα ξεκινήσει αύριο (25/05), θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα κινείται στο τρίγωνο Άη Στράτη – Λέσβου – Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο σήμερα σημειώθηκαν 29 παραβιάσεις του ελληνικού FIR από 11 τουρκικά αεροσκάφη, ενώ παράλληλα, πάνω από τα Ίμια, πετούσε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το οποίο παρακολουθούσε τις κινήσεις του ελληνικού στόλου.

Την ίδια στιγμή στα βόρεια σύνορα του Έβρου, η Τουρκία έστειλε τέσσερα πλωτά σκάφη με 150 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα