Ερντογάν: Δεν αναγνωρίζω πλέον τον Μητσοτάκη, δεν θα του μιλήσω

Ερντογάν: Δεν αναγνωρίζω πλέον τον Μητσοτάκη, δεν θα του μιλήσω
Μητσοτάκης και Ερντογάν Eurokinissi

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με πρωτοφανή σφοδρότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι πλέον δεν τον αναγνωρίζει ούτε θέλει να συναντηθεί ποτέ ξανά μαζί του. 

Η επιθετικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο την Δευτέρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ότι πλέον δεν αναγνωρίζει τον Ελληνα Πρωθυπουργό!

“Δεν θα του ξαναμιλήσω πια. Συμφωνήσαμε ότι δεν θα εμπλέκουμε τρίτες χώρες στα ζητήματά μας. Και πήγε στο Κογκρέσο και έκανε κριτική στην Τουρκία. Μπορεί να εγκαταστήσει όσες βάσεις θέλει” τόνισε χαρακτηριστικά.

O Eρντογάν παράλληλα τόνισε ότι “οι ΗΠΑ δεν θα πάρουν τις αποφάσεις τους για τα F-16 έχοντας στο νου τους τι θα πει ο Μητσοτάκης. Τους είπε βέβαια να μην μας τα δώσουν. Γι’ αυτό δεν υπάρχει πια για μένα”.

“Η Ελλάδα έχει κτίσει 10 βάσεις… Εναντίον ποιας χώρας;” διερωτήθηκε χωρίς βέβαια να λέει ότι ΝΑΤΟϊκές βάσεις υπάρχουν και επί τουρκικού εδάφους σε διάφορα σημεία.

“Συνεχίζουμε το δρόμο μας μόνο με αξιότιμους πολιτικούς” κατέληξε.

Προφανώς η εμπρηστική αυτή ρητορική, η οποία έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόκληση των υπερπτήσεων πάνω από την Αλεξανδρούπολη, προαναγγέλλει ένα θερμό καλοκαίρι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις παρά τις υποσχέσεις Ερντογάν στην τελευταία συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τουρκία τον περασμένο Μάρτιο.

Ερχεται, επίσης, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία ο Ερντογάν εκφράζει συγκεκριμένες αντιρρήσεις για την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με το σύνολο της συμμαχίας.

“Νέες πολεμικές επιχειρήσεις”

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν ανακοίνωσε, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι η χώρα του θα ξεκινήσει «σύντομα» νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της, με στόχο να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε βάθος 30 χιλιομέτρων για να αντιμετωπίσει τις «τρομοκρατικές απειλές» από αυτές τις περιοχές.

«Ο κύριος στόχος αυτών των επιχειρήσεων θα είναι οι περιοχές που είναι τα κέντρα των επιθέσεων στη χώρα μας και τις ζώνες ασφαλείας», είπε ο Ερντογάν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα