Τουρκία: Νέος σεισμός 7,7 Ρίχτερ στο Γκαζιαντέπ – Αισθητός και στην Κύπρο

Τουρκία: Νέος σεισμός 7,7 Ρίχτερ στο Γκαζιαντέπ – Αισθητός και στην Κύπρο
Καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία AP Photo/Ghaith Alsayed

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε το μεσημέρι της Δευτέρας Τουρκία και Συρία μετά τον πρωινό που στοίχισε ήδη την ζωή σε περισσότερα από 1000 άτομα

Δεύτερη πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, έπληξε εκ νέου Τουρκία και Συρία, μετά τον πρωινό σεισμό που έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε περισσότερα από 1.000 άτομα, με το επίκεντρο να εντοπίζεται και πάλι στο Γκαζιαντέπ.

Ο νέος ισχυρότατος αυτός σεισμός, έρχεται λιγότερες από 10 ώρες από τον πρωινό, με τα συνεργεία διάσωσης να δίνουν μάχη για να εντοπίσουν επιζώντες.

Και αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κύπρο, όπως και ο προηγούμενος, με τους κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι από τα σπίτια τους, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία ανέρχεται στους 1.388 ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις πέντε χιλιάδες και στις δύο χώρες.

Στη Συρία συγκεκριμένα, τουλάχιστον 476 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο ανέφερε επίσης τουλάχιστον 1.042 τραυματίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα