Τουρκία: Δύο παραιτήσεις υπουργών λόγω των γιων τους ο οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς

default image

Οι γιοί των υπουργών, όπως και σε 23 ακόμη πρόσωπα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και κατάχρηση δημόσιου χρήματος

Δύο από τους τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς ανακοίνωσαν το πρωί ότι παραιτούνται από το αξίωμά τους.

Πρόκειται για τους υπουργούς Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν.

Εκκρεμεί το αν θα παραιτηθούν και οι άλλοι δύο υπουργοί, Περιβάλλοντος Ερντογάν Μπαϊρακτάρ και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, τα ονόματα των οποίων επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, και φυσικά ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, πράγμα που αναμένεται εδώ και ημέρες.

Στις 8:45 ανακοίνωσε πρώτος την παραίτησή του ο Τσαγλαγιάν αναφέροντας ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου είναι ένα βρώμικο σχέδιο εναντίον της κυβέρνησης, του κόμματος και της χώρας μας. Παραιτούμαι από το αξίωμα του υπουργού Οικονομίας για να ανατρέψω το σχέδιο στο οποίο έχουν περιλάβει στενούς συνεργάτες μου και τον γιο μου και για να συμβάλω στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Λίγη ώρα αργότερα, στις 9:10 ανακοίνωσε την παραίτησή του και ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ χαρακτηρίζοντας και αυτός την εισαγγελική έρευνα «βρώμικο σχέδιο εναντίον της κυβέρνησης του κόμματος και της χώρας μας».

Μεταξύ αυτών που είχαν προσαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου ήταν οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος καθώς και ο διοικητής της κρατικής τράπεζας «Χάλκμπανκ». Στη συνέχεια προφυλακίστηκαν ο διοικητής και οι γιοί των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα