Σκάνδαλο στην Τουρκία: Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τα τηλέφωνα δημάρχων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση

Σκάνδαλο στην Τουρκία: Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τα τηλέφωνα δημάρχων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση
O Εκρέμ Ιμάμογλου 2021 Burhan Ozbilici/AP

Σύμφωνα με καταγγελία του επικεφαλής των Κεμαλιστών, παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των αντιπολιτευόμενων δημάρχων στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στο έλεος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών φαίνεται ότι βρίσκονται οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση στην Τουρκία.

Τουλάχιστον αυτό τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των Κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου ο οποίος αποκάλυψε ότι τα τηλέφωνα των συγκεκριμένων δημάρχων, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου παρακολουθούνται.

Η παραπάνω αποκάλυψη κλιμακώνει την ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης η οποία άρχισε όταν έγινε γνωστό ότι το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών διεξάγει έρευνα για τις προσλήψεις που έκαναν αντιπολιτευόμενοι δήμαρχοι.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, μεταξύ αυτών που προσελήφθησαν βρίσκονται “άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τρομοκρατική δράση”. Για την κυβέρνηση Ερντογάν “τρομοκράτες” χαρακτηρίζονται όσοι συνδέονται με το κίνημα του Φεντουλάχ Γκιουλέν αλλά και με το PKK καθώς και με αριστερά κόμματα που βρίσκονται εκτός νόμου.

Οι δήμαρχοι, με πρώτο τον Ιμάμογλου, απέρριψαν αυτές τις αιτιάσεις και επέκριναν τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος διέταξε την έρευνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα