Τουρκία: Παρέλυσε από χιονοθύελλα η Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Παρέλυσε από χιονοθύελλα η Κωνσταντινούπολη

Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και η ναυσιπλοΐα στα στενά του Βοσπόρου έχει διακοπεί

Ισχυρή χιονοθύελλα έχει παραλύσει το Σάββατο την Κωνσταντινούπολη, με εκατοντάδες πτήσεις να έχουν ακυρωθεί και την ναυσιπλοΐα στα στενά του Βοσπόρου να έχει διακοπεί. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το χιόνι σε κάποιες περιοχές της πόλης έφτασε σε ύψος σχεδόν τα 40 εκατοστά, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στους δρόμους.

Η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines έχει αναγκαστεί να ακυρώσει τουλάχιστον 500 πτήσεις από τα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπίχα Γκεκτσέν, καθώς εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών η ορατότητα είναι κακή.

Τέσσερις διεθνείς πτήσεις --από την Ινδία, της Μαλδίβες, τη Νότια Αφρική και το Βιετνάμ-- με προορισμό την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το λιμενικό διέκοψε τη ναυσιπλοΐα στον Βόσπορο, μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως, και προς τις δύο κατευθύνσεις ενώ η δημοτική εταιρεία που διαχειρίζεται τα φέρι που συνδέουν την ασιατική με την ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια για το Σάββατο.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα, με ύφεση του φαινομένου να αναμένεται από το βράδυ. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από το μηδέν για αρκετές ημέρες ακόμη.

Πηγή: France24

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network