Τουρκία: 339 γυναικοκτονίες το 2021 - Σοκαριστικά στοιχεία

Διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες στο κέντρο της Αθήνας
Διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Σχεδόν μία γυναικοκτονία κάθε μέρα γινόταν στην Τουρκία μέσα στο 2021 όπως αποκάλυψε σχετική έρευνα.

Τα στοιχεία για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία είναι αποκαρδιωτικά και φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διενήργησε η ανεξάρτητη οργάνωση της Bianet στην Τουρκία δολοφονήθηκαν από άντρες λόγω του φύλου τους 339 γυναίκες. Γινόταν δηλαδή σχεδόν μία γυναικοκτονία κάθε μέρα!

ADVERTISING

Η σχετική έκθεση της Bianet, η οποία καταγράφει τα σχετικά στοιχεία από το 2010 και μετά, δείχνει ότι οι θάνατοι είναι οι περισσότεροι τα τελευταία 12 χρόνια. Αυτό, δε, το στατιστικό συνδυάζεται με το γεγονός ότι το 2021 ήταν ουσιαστικά η πρώτη χρονιά που η Τουρκία πορευόταν χωρίς να είναι μέλος της Διεθνούς Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών.

Κατά το 2021 επίσης άνδρες σκότωσαν για διάφορους λόγους 34 παιδιά ενώ προχώρησαν σε 96 βιασμούς γυναικών.

Ο συνολικός αριθμός γυναικών που έχουν χάσει τη ζωή τους από χέρι άνδρα στην Τουρκία ανέρχεται στις 3175 από το 2010, ωστόσο επίσημες πολιτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου δεν υπάρχουν.

Την κατάσταση έχουν αναδείξει ουκ ολίγες φορές οργανώσεις των γυναικών και όχι μόνο ενώ σχετικές επερωτήσεις έχουν γίνει και στο τουρκικό κοινοβούλιο. Ο Ερντογάν όμως, με την απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, έστειλε το λάθος μήνυμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Γυναικοκτονία, Ερντογάν
SHARE:

24Media Network