Τουρκία: Συνελήφθη η τραγουδίστρια Gulsen για “υποκίνηση μίσους”

Τουρκία: Συνελήφθη η τραγουδίστρια Gulsen για “υποκίνηση μίσους”
Η Gulsen σε video clip Youtube

Η ποπ σταρ της Τουρκίας συνελήφθη μετά από ένα σχόλιο που έκανε για τους ιμάμηδες σε συναυλία της. Το βίντεο αναρτήθηκε στα social media, προκαλώντας αντιδράσεις από κυβερνητικά στελέχη.

Η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Gulsen συνελήφθη την Πέμπτη (25/08) στο πλαίσιο έρευνας για “υποκίνηση του λαού σε μίσος και εχθρότητα” λόγω ενός σχολίου της σχετικά με τα μουσουλμανικά επαγγελματικά σχολεία, γνωστά ως “σχολεία imam-hatip” στην Τουρκία.

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης άνοιξε την έρευνα αργά χθες, μετά από ένα απόσπασμα βίντεο από τη συναυλία της που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο, η τραγουδίστρια ακούγεται να λέει για έναν από τους μουσικούς της “είχε σπουδάσει σε σχολείο imam-hatip στο παρελθόν, από εκεί προέρχεται η διαστροφή του”, προκαλώντας γέλια στο κοινό.

Η διάσημη ποπ σταρ της Τουρκίας συνελήφθη αφότου έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα στο Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Η έρευνα προέκυψε όταν η τραγουδίστρια βρέθηκε στο στόχαστρο των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης και των social media εξαιτίας των δηλώσεών της.

Αφού το βίντεο άρχισε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χιλιάδες tweets αναρτήθηκαν με τα hashtags “Συλλάβετε την Gulsen” (#GülşenTutuklansın) και “Know your place, Gulsen” (#HaddiniBilGülşen).

Σε ένα ρεπορτάζ σχετικά με τις αντιδράσεις εναντίον της τραγουδίστριας, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah ανέφερε: “Σκανδαλώδη σχόλια που στοχεύουν ιμάμηδες-χατίπες από την Gulsen, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις κρατώντας σημαίες LGBTI+ στις συναυλίες της και λέγοντας: Αυτοί που δεν τους αρέσει είναι ελεύθεροι να φύγουν”.

Η τραγουδίστρια έχει προκαλέσει εδώ και καιρό οργή από τους συντηρητικούς κύκλους λόγω των αμφιέσεών της επί σκηνής και της υποστήριξης των δικαιωμάτων LGBTI+.

Κυβερνητικά στελέχη επέκριναν επίσης την Gulsen για τις δηλώσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Omer Celik, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έγραψε στο Twitter: “Η παραγωγή μίσους δεν είναι κλάδος των τεχνών. Το να στοχεύεις ένα τμήμα της κοινωνίας με τον ισχυρισμό της “διαστροφής” και να προσπαθείς να διχάσεις την Τουρκία είναι έγκλημα μίσους”.

Ο Πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς έγραψε: “Είναι απαράδεκτο για τις σχολές ιμάμηδων και τα μέλη τους. Το καταδικάζω έντονα αυτό.”

Όταν ξέσπασε ο σάλος, η τραγουδίστρια ζήτησε συγγνώμη εάν προσέβαλε κάποιον, μέσω των social media.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα