Τουρκία: Τα video-παρωδία του Ερντογάν φέρνουν χιλιάδες πολίτες κοντά στη φυλάκιση

Τουρκία: Τα video-παρωδία του Ερντογάν φέρνουν χιλιάδες πολίτες κοντά στη φυλάκιση
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2022 Vahid Salemi/AP Photo

Τα video με τον Ερντογάν να κατασκοπεύει τους πολίτες την ώρα που μετρούν τα λεφτά τους έγιναν viral τις προηγούμενες ημέρες. Οι αρχές σπεύδουν όμως να εντοπίσουν τους χρήστες που τα ανέβασαν.

Δεν ήταν λίγοι οι Τούρκοι χρήστες των Social Media που ανέβασαν τις τελευταίες ημέρες video-παρωδία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα προφίλ τους.

Για την ακρίβεια ήταν πολλές χιλιάδες. Ενα από τα πιο δημοφιλή είναι αυτό που θα παρακολουθήσετε ακριβώς από κάτω. Ο Ερντογάν εικονίζεται να…παραμονεύει πίσω από Τούρκους οι οποίοι μετρούν τις λίρες τους και προσπαθούν να τις κρύψουν από τον Τούρκο πρόεδρο.

Ολοι αυτοί οι χρήστες αντιμετωπίζουν πλέον το ενδεχόμενο φυλάκισης. Ο τουρκικός νόμος περί προσβολής του προέδρου, που ισχύει από το 2014, είναι πολύ αυστηρός και προβλέπει ποινές που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Μ’ αυτό το νόμο έχουν ήδη καταδικαστεί στην Τουρκία σχεδόν 13000 πολίτες.

Το video πάντως επιχειρούσε να σατιρίσει την προτροπή του Ερντογάν στους Τούρκους να καταθέσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες και να σταματήσουν να τα κρύβουν “κάτω από το μαξιλάρι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα