Τουρκική προπαγάνδα στα ελληνικά για την μειονότητα της Κωνσταντινούπολης

Τουρκική προπαγάνδα στα ελληνικά για την μειονότητα της Κωνσταντινούπολης

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήρτησε στο Twitter σποτ που προβάλει τις ελευθερίες της ρωμαίικης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγες μόλις ημέρες μετά από την προκλητική προσευχή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγιά Σοφία η μηχανή της προπαγάνδας στην γειτονική χώρα πήρε για τα καλά μπροστά.

Μετά την ψευδή είδηση για επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά την οποία διέψευσε το Πατριαρχείο, ο Φαχρετίν Αλτούν, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ερντογάν ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter βίντεο που όπως αναφέρει “είναι αφιερωμένο στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης”. Το βίντεο συνοδεύεται από μήνυμα του το οποίο είναι γραμμένο στα ελληνικά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Αλτούν “η Τουρκία, υπό την ηγεσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε πρωτοφανή βήματα προκειμένου να προωθήσει την αρχή της ισοπολιτείας και να διατηρήσει την πολιτιστική και θρησκευτική πολυμορφία του Έθνους μας. Αυτό το επεισόδιο εστιάζει στην Ρωμαίικη Ορθόδοξη Κοινότητα“.

Στο βίντεο όπου μεταξύ των άλλων ο αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, αρχειοφύλακας του ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου στο Φανάρι γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις θρησκευτικές παραδόσεις όπως για παράδειγμα ο εορτασμός των Θεοφανείων.

Αντιδράσεις Ελλήνων

Στην ανάρτηση του Φαχρετίν Αλτούν απαντούν αρκετοί Έλληνες οι οποίοι του υπενθυμίζουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν είναι το βασικό εμπόδιο στην επανέναρξη λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στην Χάλκη.

Παράλληλα αναρτούν φωτογραφίες από τις καταστροφές και τις λεηλατήσεις σε περιουσίες Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τις περασμένες δεκαετίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα