Παναγία Σουμελά: Το Πατριαρχείο διαψεύδει τον Ερντογάν για λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο

Παναγία Σουμελά: Το Πατριαρχείο διαψεύδει τον Ερντογάν για λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τελεί Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι Σουμελά στην Τραπεζούντα της Τουρκίας, Κυριακή 15 Αυγούστου 2010. Eurokinissi

Οι τουρκικές αρχές δεν επιτρέπουν την τέλεση θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, αναφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχειο, διαψεύδοντας τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του τούρκου προέδρου.

Σε διάψευση του Τουρκου προέδρου προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφορικά με τη θεία λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά που άνοιξε την Τρίτη, μετά απο πέντε χρόνια.

“Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι, λόγῳ τῆς συνεχιζομένης πανδημίας τοῦ νέου κορωνοϊοῦ, δέν ἐπετράπη ὑπό τῶν ἁρμοδίων Τουρκικῶν Ἀρχῶν ἡ τέλεσις τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Παναγίας Σουμελᾶ Τραπεζοῦντος, τήν 15ην προσεχοῦς μηνός Αὐγούστου” αναφέρει χαρακτριστικά ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Την Τρίτη, ο Ερντογάν, με άλλη μια φιέστα, κήρυξε την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά λέγοντας ταυτόχρονα πως οι Ορθόδοξοι θα μπορούν να τελέσουν τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου.

«Στις 15 Αυγούστου οι Ορθόδοξοι πολίτες μας θα είναι σε θέση να τελέσουν τη θρησκευτική λειτουργία της Παρθένου Μαρίας, η οποία ανεστάλη κατά την περίοδο αποκατάστασης στη Μονή Σουμελά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα