Τουρκικό ΥΠΕΞ: Βαθύτατη απογοήτευση για την άδεια του Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017. Για πρώτη φορά από το 2002, οπότε παραδόθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται εκτός φυλακής καθώς το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο συμμετέχει και αντεισαγγελέας Εφετών, ενέκρινε τη 48ωρη άδειά του.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017. Για πρώτη φορά από το 2002, οπότε παραδόθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται εκτός φυλακής καθώς το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο συμμετέχει και αντεισαγγελέας Εφετών, ενέκρινε τη 48ωρη άδειά του. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της γείτονας χώρας για την 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το ΥΠΕΞ της γείτονας χώρας κάνει λόγο για "μεγάλη απογοήτευση" και αναρωτιέται "πώς ένας τρομοκράτης, έχει την ευκαιρία να κάνει χρήση ενός τέτοιου κανονισμού". Καταλήγοντας, αναφέρει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί "τεράστια έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη" των δύο Τούρκων διπλωματών, θυμάτων της 17 Νοέμβρη.

"Μάθαμε με μεγάλη απογοήτευση ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο δεύτερος τη τάξει στην τρομοκρατική οργάνωση της 17 Νοέμβρη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, ακολούθου Τύπου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα το 1991 και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα το 1994, βγήκε από τη φυλακή σήμερα για περίοδο δύο ημερών.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς ένας τρομοκράτης που έχει επανειλημμένως απειλήσει τη ζωή διπλωματών μας, έχει την ευκαιρία να κάνει χρήση ενός τέτοιου κανονισμού. Επιδεικνύοντας ανοχή για έναν αιμοσταγή τρομοκράτη αποτελεί τεράστια έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο σπίτι του στον Βαρνάβα ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Εκτός φυλακής για 48 ώρες ο Δ. Κουφοντίνας

SHARE: