Τούρκος ο κύριος ύποπτος για την επίθεση στην Ουτρέχτη – Τρεις νεκροί

Τούρκος ο κύριος ύποπτος για την επίθεση στην Ουτρέχτη – Τρεις νεκροί

Ένας 37χρονος Τούρκος φέρεται να είναι ο κύριος ύποπτος του χτυπήματος σε τραμ της Ουτρέχτης. Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ολλανδικής αστυνομίας. Κλειστά σχολεία και τεμένη. Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη για τον εντοπισμό του μετά τους πυροβολισμούς σε τραμ. Τουλάχιστον τρεις νεκροί.

Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα και πιθανόν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ασφάλεια και αντιτρομοκρατίας (NCTV).

«Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν το πρωί σε σημεία της Ουτρέχτης», δήλωσε ο διευθυντής της NCTV Πίτερ Γιάαπ Όλμπερσμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη διευκρινίζοντας πως «βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας για να βρεθεί ο δράστης».

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται πλέον στους τρεις και οι νεκροί στους εννέα.

Η αστυνομία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του κυρίου υπόπτου, ο οποίος ονομάζεται Γκοκμάν Τανίς, κατάγεται από την Τουρκία και είναι 37 ετών.

Επίσης, προειδοποιεί τους πολίτες και τους καλεί να μην τον πλησιάζουν. Η φωτογραφία προέρχεται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης μέσα από το τραμ όπου άνοιξε πυρ.

«Πολλά είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Όλμπερσμπεργκ. Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει γνωστό τον αριθμό των τραυματιών και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θύματα. Ωστόσο, μέχρι τώρα υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό και επτά τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte χαρακτήρισε την κατάσταση ανησυχητική.

Επίσης έχουν κλείσει σχολεία και τεμένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα