Τρόμος στην Ουτρέχτη: Άνδρας άνοιξε πυρ σε τραμ – Τρεις νεκροί και τραυματίες

Τρόμος στην Ουτρέχτη: Άνδρας άνοιξε πυρ σε τραμ – Τρεις νεκροί και τραυματίες

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές προκειμένου να βρεθεί ο δράστης του περιστατικού -που χαρακτηρίζεται επισήμως τρομοκρατική επίθεση- και ο οποίος έχει διαφύγει. Εντολή της αστυνομίας στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν και τρεις τουλάχιστον είναι νεκροί από πυρά αγνώστου ή αγνώστων σε τραμ σήμερα το πρωί στην Ουτρέχτη, στο κέντρο της Ολλανδίας, ανακοίνωσε επισήμως η αστυνομία, η οποία δεν αποκλείει τρομοκρατικά κίνητρα. Εννέα είναι τουλάχιστον οι τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες που ανεβάζουν τις πρώτες φωτογραφίες στο twitter δείχνουν μια πλατεία σε σταθμό του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης έχει αποκλεισθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ επιτόπου βρίσκονται στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Στιγμιότυπο από το συμβάν στην Ουτρέχτη AP

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το RTV Utrecht οι αρχές φαίνεται πως αναζητούν ένα κόκκινο αυτοκίνητο. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο ίδιο μέσο πως άκουσε τους πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδε στο έδαφος μια γυναίκα να φωνάζει τρομοκρατημένη “δεν έχω κάνει τίποτα”!

Στιγμιότυπο από το συμβάν στην Ουτρέχτη AP

Συρμοί του τραμ στην Ουτρέχτη μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς AP

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte χαρακτήρισε την κατάσταση ανησυχητική.

Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία. Οι μαθητές έχουν κλειδωθεί στα σχολεία

Την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη έδωσε μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 ο ιερέας Αλέξανδρος Πιτσικάκης. Ο κ.Πιτσικάκης είπε πως έχει δοθεί εντολή στους κατοίκους κοντά στο σημείο να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ έχουν κλείσει όλα τα τζαμιά. Επίσης οι μαθητές θα μείνουν μέσα στα σχολεία μέχρι αργά το απόγευμα” σημείωσε δίνοντας και τις πληροφορίες όπως τις μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Υποπτος 37χρονος Τούρκος

Η ολλανδική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο κύριος ύποπτος για την υπόθεση είναι ο 37χρονξος Γκοκμάν Τανίς, γεννημένος στην Τουρκία.

Δόθηκε μάλιστα στη δημοσιότητα και φωτογραφία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα