Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Εθνικό ζήτημα η ανατολική Μεσόγειος για την Άγκυρα

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Εθνικό ζήτημα η ανατολική Μεσόγειος για την Άγκυρα
O Tούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ AP

Ο Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι "η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα μόνο του δικού μας υπουργείου ή των αρμόδιων υπουργείων: Είναι πάνω από όλα θέμα των 82 εκατομμυρίων (Τούρκων)".

Σε εθνικό θέμα ανήγαγε την ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ κατά την ομιλία που απηύθυνε σε τελετή του θεμέλιου λίθου για την διεύρυνση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου. «Μία από τις καλύτερες απαντήσεις ενάντια στις απειλές που δέχεται η Τουρκία για τις δραστηριότητές της θα δοθεί σήμερα εδώ, στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν μένει ποτέ χωρίς εναλλακτική.

«Ποτέ δεν είπαμε ευχαριστώ σε μία εντολή. Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της λεγόμενης “ΤΔΒΚ” δεν μπορούν ποτέ να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και επεσήμανε ότι η ανατ. Μεσόγειος δεν είναι ζήτημα μόνο του υπουργείου του ή κάποιων άλλων υπουργείων, αλλά αποτελεί εθνικό ζήτημα.

«Αυτό το ζήτημα είναι πάνω από όλα ζήτημα που αφορά και στα 82 εκατομμύρια κατοίκους, είναι ζήτημα ολόκληρης της χώρας. Είναι ζήτημα ολόκληρης της Τουρκίας. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης της Τουρκίας ενάντια σε όσους νιώθουν άβολα με την παρουσία της Τουρκίας», δήλωσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι η Τουρκία θα στέκεται πάντα όρθια απέναντι σε όσους την αγνοούν και ότι ποτέ δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην ανατολική Μεσόγειο. «Έχοντας μία τέτοια δύναμη και πίστη δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε πίσω όχι μόνο στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και σε όποιο άλλο ζήτημα πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα