O Τραμπ απειλεί με απέλαση τον πρίγκιπα Χάρι – Ο λόγος

Διαβάζεται σε 2'
Ντόναλντ Τραμπ, Πρίγκιπας Χάρι
Ντόναλντ Τραμπ, Πρίγκιπας Χάρι AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του, άφησε να εννοηθεί ότι αν επανεκλεγεί πρόεδρος θα μπορούσε να απελάσει από τις ΗΠΑ τον πρίγκιπα Χάρι.

Σε απόσπασμα μιας συνέντευξης του Ντόναλντ Τραμπ στο GB News, που πρόκειται να μεταδοθεί την Τρίτη (19/3)το απόγευμα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος τώρα ζει στην Καλιφόρνια, δεν πρέπει να τύχει ειδικής μεταχείρισης.

«Ο πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να απελαθεί από τις ΗΠΑ αν είπε ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών στην αίτησή του για βίζα για την Αμερική», ανέφερε στο απόσπασμα ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πρέπει να δούμε αν γνωρίζουν κάτι για τα ναρκωτικά και αν είπε ψέματα θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», είπε ο Τραμπ. «Το οποίο μπορεί να σημαίνει… να μην μείνει στην Αμερική;» ρώτησε ο Νάιτζελ Φάρατζ που έκανε τη συνέντευξη, με τον Τραμπ να απαντά: «Ω, δεν ξέρω. Θα πρέπει να μου πεις. Εσύ θα πρέπει να μου το πεις».

Στην αυτοβιογραφία του με με τίτλο «Ρεζέρβα», ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχεται ότι έκανε χρήση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, όπως κοκαΐνη και μαριχουάνα, αλλά δεν είναι σαφές εάν δήλωσε το ιστορικό χρήσης ναρκωτικών στην αίτησή του για βίζα.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη συνέντευξη του Χάρι τον Φεβρουάριο στο Good Morning America, όπου τέθηκε το θέμα της αμερικανικής υπηκοότητας. “Η αμερικανική υπηκοότητα είναι μια σκέψη που έχει περάσει από το μυαλό μου, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για μένα αυτή τη στιγμή“, είχε δήλωσε.

Όποιος κάνει αίτηση για βίζα για να ζήσει και να εργαστεί στην Αμερική πρέπει να απαντήσει “ναι” ή “όχι” στην ερώτηση: “Είστε ή υπήρξατε ποτέ χρήστης ναρκωτικών ή εξαρτημένος από αυτά;“. Η αίτηση του Χάρι για βίζα στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2020 θα μπορούσε να δείξει ότι σημείωσε “όχι” σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών, υποστηρίζει το Heritage Foundation.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα