Τραγωδία στη Ρωσία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο

Τραγωδία στη Ρωσία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο
To εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο che.sovitina / Instagram

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, με τα σωστικά συνεργεία να συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού- Δεκαεφτά αγνοούμενοι

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους ένα παιδί,  έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, όταν ξέσπασε φωτιά σε εμπορικό κέντρο, το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μέχρι στιγμής περίπου 120 άτομα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών, Σβετλάναν Πετρένκο, τα θύματα ήταν στην αίθουσα παιχνιδιών του εμπορικού κέντρου ενώ,  “περίπου 32 άτομα χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, ή διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία”. Άλλοι δεκαεφτά άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονταν και τρία παιδιά. Οι τοπικές αρχές διευκρίνισαν ότι τα θύματα είναι τρεις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί.

Επιπλέον, 200 ζώα από 25 διαφορετικά είδη που ζούσαν στον ζωολογικό κήπο κατοικιδίων του εμπορικού κέντρου, πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει. “Θεωρώ ότι πέθαναν από ασφυξία επειδή ήμουν ο τελευταίος που έφυγε και δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι”, δήλωσε ο διευθυντής της εγκατάστασης Εβγκένι Βίντεμαν. “Υπήρχε πυκνός καπνός στον τρίτο όροφο και ο κόσμος έφευγε πανικόβλητος. Δεν υπήρχε ευκαιρία να βγάλουμε τα ζώα”.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνούς να βγαίνουν από το κτίριο, ενώ σε ένα βίντεο εμφανίζεται ένα άτομο σε απόγνωση να πηδά από παράθυρο του 4ου ορόφου.

Η φωτιά έχει φτάσει σε έκταση τα 1500 τετραγωνικά μέτρα όμως έχει αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή της. Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 210 διασώστες και 48 οχήματα της πυροσβεστικής.

Η περιοχή του Κεμέροβο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα