Ασύλληπτη τραγωδία στη Σιέρα Λεόνε: Εκατόμβη νεκρών από έκρηξη τάνκερ

Ασύλληπτη τραγωδία στη Σιέρα Λεόνε: Εκατόμβη νεκρών από έκρηξη τάνκερ
Έκρηξη τάνκερ στη Σιέρα Λεόνε Twitter

Τουλάχιστον 99 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη τάνκερ πετρελαίου στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε. Δεκάδες ακόμα οι τραυματίες.

Τουλάχιστον 99 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν μετά από μεγάλη έκρηξη στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φρίταουν.

Η έκρηξη συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένα τάνκερ πετρελαίου, μήκους περίπου 15 μέτρων συγκρούστηκε με ένα διερχόμενο όχημα σε πολυσύχναστη διασταύρωση της πόλης.

Η δήμαρχος, Ιβόν Άκι Σόγιερ, περιέγραψε ως “σοκαριστικά” το βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ενώ εξήγησε πως το μέγεθος της καταστροφής δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο.

Σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει πως “σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους”.

Εικόνες που αναρτήθηκαν ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν καμένα πτώματα να κείτονται στους δρόμους ενώ φαίνεται να καίγονται καταστήματα και σπίτια σε κοντινή απόσταση.

Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων της έκρηξης. Είθε οι ψυχές των νεκρών να αναπαυθούν εν ειρήνη”

Η δήμαρχος δήλωσε πως η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμη σαφής και πρόσθεσε πως η αστυνομία και ο αντιδήμαρχος βρίσκονται επιτόπου για να βοηθήσουν τους αξιωματούχους της διαχείρισης καταστροφών.

Η έκρηξη έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, περίπου στις 22.00 τοπική ώρα, στη διασταύρωση έξω από το σούπερ μάρκετ Ghoithram στην περιοχή του Ουέλινγκτον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα