Τραγωδία στην Αίγυπτο: 41 νεκροί και 45 τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία

Τραγωδία στην Αίγυπτο: 41 νεκροί και 45 τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία
Φωτιά στην Αίγυπτο AP

Τουλάχιστον 41 είναι οι νεκροί και 45 τραυματίες από μία φωτιά που ξέσπασε σε εκκλησία στην πόλη της Γκίζας. Πολλά από τα θύματα ποδοπατήθηκαν από τους πιστούς, όταν επικράτησε πανικός.

Φωτιά ξέσπασε στο εσωτερικό μιας εκκλησίας στην Γκίζα στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 41 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 45, όπως δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στον τρίτο και τέταρτο όροφο, ενώ είδαμε καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο. Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν για να κατέβουν και έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον,” δήλωσε ο Γιασίρ Μουνίρ, ένας από τους πιστούς στην ίδια εκκλησία.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι 30 ασθενοφόρα στάλθηκαν στο σημείο μετά την πυρκαγιά στην εκκλησία.

Ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα, αναφέροντας: «Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις του τραγικού δυστυχήματος στην εκκλησία Al Munira στη Γκίζα και έχω δώσει οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ιδρύματα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αντιμετωπίσουν αμέσως αυτό το περιστατικό και να παράσχουν όλες τις πτυχές της υγειονομικής περίθαλψης στους τραυματίες».

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες όλων των αθώων θυμάτων που συνάντησαν τον Θεό τους κοντά σε έναν από τους οίκους λατρείας του», είπε ο κ. Ελ Σίσι.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έγινε αμέσως σαφής.

Η επαρχία της Γκίζας βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Νείλου απέναντι από το Κάιρο.

Οι πυρκαγιές αυτού του είδους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Αίγυπτο. Στα τέλη του 2020, μια πυρκαγιά σε νοσοκομείο με ασθενείς με covid σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες ακόμη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα