Τραγωδία στην Ινδία: 90 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια πολυκατοικίας

Τραγωδία στην Ινδία: 90 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια πολυκατοικίας
Καταστροφή κτιρίου στην Ινδία AP

Κατέρρευσε κτήριο πέντε ορόφων στην Ινδία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 90 άνθρωποι να έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια της πολυκατοικίας.

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια ενός πενταώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στα νότια του Μουμπάι, της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας, ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν 28 ανθρώπους από την πολυκατοικία στην πόλη Μαχάντ που είχε συνολικά 47 διαμερίσματα. Λίγο νωρίτερα η αστυνομία έκανε λόγο για 15 διασωθέντες, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, στα οποία μετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, δυσχεραίνονται από τη συνεχή βροχόπτωση στην περιοχή. Τα αίτια της καταστροφής δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, όμως η κατάρρευση κτιρίων είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία κατά την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές υποσκάπτουν τα θεμέλιά τους. 

Από την έναρξη της εποχής των μουσώνων στη νοτιοανατολική Ασία έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.200 άνθρωποι, οι 800 εκ των οποίων στην Ινδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα