Τραγωδία στην Κίτρινη Θάλασσα

Τραγωδία στην Κίτρινη Θάλασσα

Μετά τον Ιταλικό Τιτανικό και νέο ναυάγιο στα θαλάσσια σύνορα της Βόρειας Κορέας. Διαβάστε στο News 247 λεπτομέρειες της νέας τραγωδίας

Νοτιοκορεατικό πετρελαιοφόρο ναυάγησε σήμερα στην Κίτρινη Θάλασσα ύστερα από έκρηξη, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών μελών του πληρώματος, ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, αποκλείοντας την εκδοχή βορειοκορεατικής επίθεσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στο 4.191 τόνων δεξαμενόπλοιο, κοντά στο νησί Τζάβολ, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

"Η έκρηξη σημειώθηκε πολύ μακριά από τα θαλάσσια σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Θεωρούμε μικρή την πιθανότητα η έκρηξη να οφείλεται σε βορειοκορεατική επίθεση", σύμφωνα με εκπρόσωπο της ακτοφυλακής.

Ένας Νοτιοκορεάτης ναυτικός και δύο Βιρμανοί σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη. Πέντε ακόμη Νοτιοκορεάτες και τρεις Βιρμανοί φέρονται ως αγνοούμενοι. Τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

Το πλήρωμα αποτελούσαν 11 Κορεάτες και πέντε Βιρμανοί.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία ανακοίνωσε ότι "το πλοίο μεταφέρει συνήθως ντίζελ αλλά αυτή τη φορά μετέφερε βενζίνη. Εξετάζουμε αν αυτό είχε κάποια σχέση με την έκρηξη".

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή υγραερίου.

SHARE:

24Media Network