Τραγωδία στο Έσσεξ: Η βιετναμική αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα για ανάμιξη στην υπόθεση

Τραγωδία στο Έσσεξ: Η βιετναμική αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα για ανάμιξη στην υπόθεση
Φρίκη στο Έσσεξ, 39 πτώματα βρέθηκαν σε φορτηγό AP

Η βιετναμική αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα σε σχέση με τα πτώματα που ανακαλύφθηκαν σε φορτηγό ψυγείο κοντά στο Λονδίνο την προηγούμενη βδομάδα. Το χρονικό της φρίκης.

Η αστυνομία στο Βιετνάμ συνέλαβε οκτώ άτομα σε σχέση με την ανακάλυψη, την περασμένη εβδομάδα, 39 πτωμάτων σε φορτηγό κοντά στο Έσσεξ, μεταδίδουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Με βάση αυτά που μαθαίνουμε από τους υπόπτους, θα διεξαγάγουμε έρευνες για να καταπολεμήσουμε και να ξεριζώσουμε αυτά τα δίκτυα που φέρνουν παράνομα ανθρώπους στη Βρετανία», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Νγκε Αν, ο Νγιουγέν Χούου Κάου, σύμφωνα με το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων του Βιετνάμ (VNA).

Την Παρασκευή, η βιετναμική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα και κάλεσε άλλα για ανάκριση ως ύποπτα για ανάμιξη στην υπόθεση.

Φρίκη στο Έσσεξ, 39 πτώματα βρέθηκαν σε φορτηγό AP

Ύποπτα δύο αδέρφια από τη Βόρεια Ιρλανδία

Η βρετανική αστυνομία κάλεσε δύο αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίοι είναι ύποπτοι για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, να παραδοθούν ώστε να μπορέσει η έρευνα να προχωρήσει.

Ο Ρόναν Χιούζ, 40 ετών, και ο αδελφός του, ο Κρίστοφερ, 34 ετών, καταγόμενοι από τη Βόρεια Ιρλανδία, αναζητούνται από την Τρίτη από την αστυνομία του Έσσεξ.

«Μολονότι έχουμε ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρόναν Χιούζ, είναι ανάγκη να μιλήσουμε και πρόσωπο με πρόσωπο με τον αδελφό του και με εκείνον», δήλωσε ο αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας του Έσεξ Νταν Στότεν σε συνέντευξη Τύπου.

«Έχει κρίσιμη σημασία για την έρευνά μας να μιλήσουμε με τον Ρόναν και τον Κρίστοφερ», πρόσθεσε. «Όσο γρηγορότερα γίνει αυτό, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην έρευνά μας».

Σύμφωνα με τον αρχιεπιθεωρητή Νταν Στότεν, η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας εντόπισε χθες, Πέμπτη, ένα φορτηγό που μπορεί να συνδέεται με τους αδελφούς Χιούζ, «γνωστούς για τις σχέσεις τους με την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και με τις οδικές και τις θαλάσσιες μεταφορές».

Παράλληλα, ο οδηγός του φορτηγού, ο Μορίς Ρόμπινσον, 25 ετών και καταγόμενος από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη και θα παραμένει υπό κράτηση μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα δηλώσει αθώος ή ένοχος ενώπιον του κακουργιοδικείου του Ολντ Μπέιλι.

Σκίτσο του 25χρονου ύποπτου οδηγού του φορτηγού AP

Από το Βιετνάμ ήταν όλα τα θύματα

Η βρετανική αστυνομία πιστεύει πλέον ότι και οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο φορτηγό ήταν Βιετναμέζοι.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής του Έσεξ, Τιμ Σμιθ, ανέφερε μέσω του Twitter ότι οι αρχές είναι σε επαφή με την κυβέρνηση του Βιετνάμ καθώς και με ορισμένους συγγενείς των θυμάτων, τόσο στο Βιετνάμ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Πιστεύουμε ότι έχουμε εντοπίσει τις οικογένειες ορισμένων θυμάτων, το ταξίδι των οποίων τελείωσε με τραγικό τρόπο στις ακτές μας”, πρόσθεσε.

Ο Σμιθ διευκρίνισε ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των ανθρώπων αυτών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και για τον λόγο αυτό δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Οι βρετανικές αρχές έχουν ζητήσει από όποιους έχουν πληροφορίες για την υπόθεση ή για τα θύματα να εμφανιστούν.

Φόρος τιμής στα 39 θύματα του Έσσεξ AP

Το χρονικό της φρίκης στο Έσσεξ

Τα πτώματα 39 μεταναστών ανακαλύφθηκαν τη νύκτα της 22ας προς την 23η Οκτωβρίου μέσα σ’ ένα φορτηγό ψυγείο σε βιομηχανικό πάρκο του Γκρέις, στο Έσσεξ, σε απόσταση περίπου 30 χλμ. ανατολικά του Λονδίνου.

Το κοντέινερ στο οποίο βρέθηκαν αυτοί οι 31 άνδρες και οκτώ γυναίκες είχε φθάσει με οχηματαγωγό στο λιμάνι του Πέρφλιτ στον Τάμεση προερχόμενο από το Ζέεμπρουγκε του Βελγίου.

Σύμφωνα με βρετανικά και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν ματωμένα αποτυπώματα που αποδεικνύουν ότι οι εγκλωβισμένοι μετανάστες χτυπούσαν τις πόρτες και το εσωτερικό του κοντέινερ προσπαθώντας να καλέσουν σε βοήθεια.

Σύμφωνα με πηγές, το αίμα που βρέθηκε στα σώματα κάποιων από τους 39, δείχνει ότι ίσως τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να ανοίξουν την πόρτα ενώ τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στα τοιχώματα και στο πάτωμα προέρχονται από τα απελπισμένα χτυπήματά τους για βοήθεια.

Επιπλέον κάποιοι βρέθηκαν με ελάχιστα ρούχα ενώ άλλοι ήταν εντελώς γυμνοί.

Επικρατέστερο είναι το σενάριο οι 39 επιβάτες να πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η θερμοκρασία μέσα στο φορτηγό μπορεί να είχε φτάσει μέχρι και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Διαμαρτυρία για τα 39 θύματα του Έσσεξ AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα