Τραγωδία στο Έσσεξ: Βρέθηκαν ματωμένα ίχνη – Χτυπούσαν το φορτηγό καλώντας σε βοήθεια

Τραγωδία στο Έσσεξ: Βρέθηκαν ματωμένα ίχνη – Χτυπούσαν το φορτηγό καλώντας σε βοήθεια
Έσσεξ: Βρέθηκαν ματωμένα ίχνη - Τα θύματα χτυπούσαν το φορτηγό καλώντας σε βοήθεια AP

Οι δραματικές τελευταίες στιγμές των 39 μεταναστών στο φορτηγό της φρίκης, στο Έσσεξ. Χτυπούσαν το κοντέινερ, για να σωθούν. Κάποιοι φορούσαν ελάχιστα ρούχα κι άλλοι ήταν γυμνοί.

Ο τρόμος που έζησαν τις τελευταίες στιγμές τους οι 39 μετανάστες στο “φορτηγό της φρίκης” αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά τον εντοπισμό τους στο όχημα που έγινε το μεταλλικό φέρετρό τους.

Συμφωνα με βρετανικά και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν ματωμένα αποτυπώματα που αποδεικνύουν οτι οι εγκλωβισμένοι μετανάστες χτυπούσαν τις πόρτες και το εσωτερικό του κοντέινερ προσπαθώντας να καλέσουν σε βοήθεια.

Σύμφωνα με πηγές, το αίμα που βρέθηκε στα σώματα κάποιων απο τους 39, δείχνει οτι ίσως τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να ανοίξουν την πόρτα ενω τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στα τοιχώματα και στο πάτωμα προέρχονται από τα απελπισμένα χτυπήματά τους για βοήθεια.

Επιπλέον κάποιοι βρέθηκαν με ελάχιστα ρούχα ενώ άλλοι ήταν εντελώς γυμνοί.

Απο την διαδήλωση για τα θύματα. AP

 

«Όταν άνοιξε η πόρτα του κοντέινερ, σοκαρίστηκαν στο θέαμα δεκάδων πτωμάτων στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Υπήρχαν ματωμένα ίχνη από παλάμες σε όλη την πόρτα του φορτηγού όπου πρέπει να χτυπούσαν ζητώντας βοήθεια».

Αυτό ανέφερε πηγή της βρετανικής αστυνομίας αποκαλύπτοντας τις τρομαχτικές στιγμές που έζησαν οι 39 ψυχές πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Το φορτηγό εντοπίστηκε την Τετάρτη στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Grays. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις ενώ οι βρετανικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Συγγνώμη μαμά, πεθαίνω – Δεν μπορώ να αναπνεύσω

Φόβοι για το ενδεχόμενο μία γυναίκα από το Βιετνάμ να βρίσκεται ανάμεσα στους 39 νεκρούς που βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσσεξ Βρετανίας, εκφράζει η μητέρα της.

Η 26χρονη κοπέλα από το Βιετνάμ έστειλε μία σειρά από φρικιαστικά μηνύματα στη μητέρα της, μέσω των οποίων την πληροφορούσε πως πεθαίνει καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Pham Thi Tra Facebook

 

Η βιετναμέζικης καταγωγής κοπέλα πιστεύεται ότι βρίσκεται ανάμεσα στις 8 γυναίκες και τους 31 άντρες που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Έσσεξ της Βρετανίας.

Στα μηνύματα που στάλθηκαν την Τρίτη στις 10 και μισή το βράδυ, την ώρα δηλαδή που το φορτηγό κατευθυνόταν από το Βέλγιο στη Βρετανία, η Pham Thi Tra έλεγε στη μητέρα της “Πεθαίνω, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Σε αγαπώ τόσο πολύ… Συγγνώμη”.

Η Τρα Μι είχε πάει στην Κίνα και σχεδίαζε να φτάσει στην Αγγλία μέσω Γαλλίας, εξήγησε η Χόα. Η ακτιβίστρια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι Βιετναμέζοι μεταξύ των θυμάτων.

“Είπαν στις ειδήσεις ότι και τα 39 θύματα ήταν Κινέζοι όμως η οικογένεια της Τρα Μι προσπαθεί να επαληθεύσει αν η κόρη τους ήταν μεταξύ αυτών των ανθρώπων”, σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Όλα δείχνουν πως η 26χρονη κοπέλα είναι μία εκ των 39 θυμάτων, ωστόσο αναμένεται η νεκροψία των ανθρώπων για να επιβεβαιωθεί.

Δύο ακόμη οικογένειες ανησυχούν για συγγενή τους

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC δύο ακόμη οικογένειες ανησυχούν για το ενδεχόμενο συγγενής τους να βρισκόταν στο φορτηγό. Συγκεκριμένα ανησυχούν για την τύχη ενός 26χρονου άντρα και μίας 19χρονης γυναίκας.

Ο αδελφός της 19χρονης ισχυρίζεται πως εκείνη τον κάλεσε νωρίς την Τρίτη και τον πληροφόρησε πως επρόκειτο να έμπαινε σε κοντέινερ και θα έκλεινε το κινητό της.

Από τότε δεν ξαναεπικοινώνησε μαζί της.

Νεκροί για τουλάχιστον 12 ώρες πριν μπουν στη Βρετανία

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν στο φορτηγό ήταν νεκροί για τουλάχιστον 12 ώρες προτού φτάσουν στη Βρετανία.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν είχαν χάσει τη ζωή τους πριν φτάσουν στο λιμάνι του Zeebrugge του Βελγίου με προορισμό το λιμάνι Purfleet της Βρετανίας. Το ταξίδι αυτό έχει υπό κανονικές συνθήκες διάρκεια δέκα ωρών, ενώ τα οχήματα πρέπει να φτάνουν στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Ο χάρτης με το δρομολόγιο που ακολούθησε το φορτηγό

Το δρομολόγιο που ακολούθησε ο οδηγός του φορτηγού, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν 39 νεκροί

Το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής, όπως έγινε γνωστό από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών. “Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία”, ανέφερε το υπουργείο.

«Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» λέει το υπουργείο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας BNR, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι το φορτηγό, η άδεια κυκλοφορίας του οποίου είχε εκδοθεί στη Βουλγαρία με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2017, είχε φύγει από τη βαλκανική χώρα την επόμενη ημέρα και δεν είχε έκτοτε επιστρέψει.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία. Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα