Τραγωδία στο Τέξας: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε συναυλία του Τράβις Σκοτ

Τραγωδία στο Τέξας: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε συναυλία του Τράβις Σκοτ
Ο Τράβις Σκοτ στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον. Amy Harris/Invision/AP

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε συναυλία του Τράβις Σκοτ στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον. Tην είδηση επιβεβαιώνει ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια συναυλίας του Τράβις Σκοτ, στο μουσικό φεστιβάλ Astroworl στο Χιούστον.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο θάνατός τους προκλήθηκε εξαιτίας του πανικού που επικράτησε όταν το πλήθος άρχισε να συνωστίζεται στο μπροστινό μέρος της σκηνής, γύρω στις 9.00 – 9.15 τοπική ώρα.

“Άνθρωποι ξεκίνησαν να πέφτουν κάτω, ορισμένοι αναίσθητοι και αυτό δημιούργησε μια επιπλέον αίσθηση τρόμου”, ανέφερε ο Σαμ Πένια αρχηγός της Πυροσβεστικής του Χιούστον.

Όπως αποκάλυψε, 17 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, 11 εκ των οποίων με καρδιακή ανακοπή. Πηγές θέλουν ένα 10χρονο παιδί να βρίσκεται μεταξύ των οκτώ ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

«Πιστεύω πως έιναι πολύ σημαντικό να μη κάνει κανείς μας εικασίες. Κανένας δεν έχει απόψε όλες τις απαντήσεις», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Τρόι Φίνερ. «Αν δεν έχεις τα γεγονότα, αν δεν έχεις αποδείξεις, είναι καλύτερα να μην μιλάς. Έχουμε εδώ πληγωμένες οικογένειες», πρόσθεσε.

Ο Φίνερ πρόσθεσε πως οι οργανωτές και ο Σκοτ συνεργάζονται με την αστυνομία.

«Όλα συνέβησαν μεμιάς. Έμοιαζε να συνέβησαν όλα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Λάρι Σάτεργουαϊτ.

«Ξαφνικά είχαμε ανθρώπους στο έδαφος με κάποιου είδους καρδιακή προσβολή», πρόσθεσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο Σκοτ σταμάτησε πολλές φορές στη διάρκεια της 75λεπτης παράστασής του όταν εντόπισε θεατές σε κίνδυνο κοντά στο μπροστινό μέρος της σκηνής.

Ο ράπερ ζήτησε από τα μέλη της ασφάλειας να βεβαιωθούν πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν εντάξει και να τους βοηθήσουν να βγουν από το πλήθος. Οχήματα έκτακτης ανάγκης με σειρήνες και τους φάρους τους να αναβοσβήνουν πέρασαν αρκετές φορές μέσα από το πλήθος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έγραψε στο Twitter πως έχει δημιουργηθεί ένα κεντρο επανένωσης για οικογένειες που δεν έχουν νέα από αγαπημένους τους στο φεστιβάλ.

Ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη διήμερη εκδήλωση, πρόσθεσε η εφημερίδα. Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Houston Chronicle, η δικαστής της κομητείας Χάρις Λίνα Ιντάλγκο έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά τραγική νύκτα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα