Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αναγνωρίσει πιθανή ήττα του στις εκλογές

Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αναγνωρίσει πιθανή ήττα του στις εκλογές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είναι διατεθειμένος να φλερτάρει ακόμα και με τη δημοκρατική εκτροπή για να διατηρήσει τη θέση του.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε πει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ το τερμάτισε; Πολλές! Ε, αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος ξεπέρασε και τον εαυτό του.

Με τον Τζο Μπάιντεν να προηγείται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις (με διψήφιες διαφορές) ο Τραμπ ρωτήθηκε από το Fox News αν θα αναγνωρίσει πιθανή ήττα του από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών τον Νοέμβριο.

Και τι απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος; “Θα πρέπει να δω. Οχι, δεν πρόκειται να πω απλώς ναι, δεν πρόκειται να πω και όχι”. Με άλλα λόγια ο κάτοικος του Λευκού Οίκου άφησε να ανοιχτό το ενδεχόμενο να ΜΗΝ αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.

Είναι θα μπορούσε να πει κανείς πρωτοφανές, ειδικά για μία χώρα όπως οι ΗΠΑ που δεν έχει παρελθόν “λοξοδρόμησης” από τους θεσμούς και θεωρεί τον εαυτό της ως απολύτως δημοκρατική χώρα.

Ο Τραμπ, στην ίδια συνέντευξη, χαρακτήρισε όλες τις δημοσκοπήσεις “ψεύτικες” σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει τους οπαδούς του μόλις τέσσερις μήνες πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου. Και μη χειρότερα….

Εννοείται ότι την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία του κορονοϊού παρά το γεγονός ότι στη χώρα καταγράφονται περισσότερα από 70.000 κρούσματα την ημέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα