Τραμπ: Δεν θα παραδεχθώ ποτέ την ήττα

Τραμπ: Δεν θα παραδεχθώ ποτέ την ήττα
With the White House in the background, President Donald Trump speaks at a rally Wednesday, Jan. 6, 2021, in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin) AP

Για εκτεταμένη εκλογική νοθεία στις αμερικανικές εκλογές έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Ουάσιγκτον, ενώ η καταμέτρηση στη Τζόρτζια συνεχίζεται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

“Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ”, δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι “εκατοντάδες χιλιάδες” άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. “Θα σταματήσουμε την κλοπή”, δήλωσε.

Trump supporters participate in a rally Wednesday, Jan. 6, 2021 in Washington. As Congress prepares to affirm President-elect Joe Biden's victory, thousands of people have gathered to show their support for President Donald Trump and his baseless claims of election fraud. The president is expected to address a rally on the Ellipse, just south of the White House. (AP Photo/John Minchillo) AP

 

“Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως”, είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

Ο Τραμπ κάλεσε τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς “αδύναμους” και “αξιολύπητους”.

“Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές”, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος. “Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας”, πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Ο Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.

Στο μεταξύ κι ενώ η καταμέτρηση στη Τζόρτζια συνεχίζεται, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Τζον ‘Οσοφ θα νικήσει αφότου ο συνάδελφός του Δημοκρατικός Ραφαέλ Γουόρνοκ προβλέπεται να κερδίσει μία από τις δύο έδρες της αμερικανικής Γερουσίας στις επαναληπτικές εκλογές της Τρίτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ανακοίνωση, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να εργαστεί μαζί και με τα δύο κόμματα για να αντιμετωπίσει την πανδημία της COVID-19 και να προχωρήσει τους διορισμούς στο υπουργικό του συμβούλιο, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι της Τζόρτζια έδωσαν στους Δημοκρατικούς την πλειοψηφία στην αμερικανική Γερουσία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα