Τραμπ: “Δεν χρειαζόμαστε το Ορμούζ, αλλά δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να έχει πυρηνικά”

Διαβάζεται σε 3'
Τραμπ: “Δεν χρειαζόμαστε το Ορμούζ, αλλά δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να έχει πυρηνικά”
President Donald Trump arrives to speak to a rally at Wheeler High School in Marietta, Ga., Wednesday, July 22, 2026. (AP Photo/Erik S. Lesser)

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε στη Τζόρτζια το πρόγραμμα “Trump Accounts” και έστειλε σαφές μήνυμα στο Ιράν.

Δεν χρειαζόμαστε τα Στενά του Ορμούζ. Δεν έχουμε ανάγκη τίποτα. Δεν τα χρειαζόμαστε, αλλά το κάνουμε επειδή πρέπει, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στη Μαριέτα της Τζόρτζια, νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (22/07).

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, διαθέτουν πλέον ενεργειακή επάρκεια. Παρόλα αυτά, η αστάθεια στον Περσικό Κόλπο συνεχίζει να επηρεάζει τις παγκόσμιες τιμές της ενέργειας, καθώς πολλές άλλες χώρες εξαρτώνται άμεσα από το πετρέλαιο του Ιράν και των αραβικών κρατών που διακινείται μέσω των Στενών.

Η ομιλία του Τραμπ πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Γουίλερ (Wheeler High School) στην Κομητεία Κομπ της Τζόρτζια, με αφορμή την παρουσίαση του νέου επενδυτικού προγράμματος «Trump Accounts».

Σχεδόν 30 λεπτά μετά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία θα διασφαλίσει πως «κάθε μικρό παιδί θα έχει μια ευκαιρία να κατακτήσει το Αμερικανικό Όνειρο».

Στην πολιτική εκδήλωση έδωσαν επίσης το «παρών» ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία, Μάικ Κόλινς, και ο υποψήφιος κυβερνήτης, Ρικ Τζάκσον.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη αναφορά, παρουσιάζοντας στο κοινό την οικογένεια του 25χρονου υπολοχαγού Τάιλερ Τζέιμς Φίχαν (1st Lt. Tyler James Feehan), ενός εκ των τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν αυτόν τον μήνα από ιρανικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, νωρίτερα την ίδια ημέρα παρευρέθηκε στην τελετή υποδοχής των σορών (dignified transfer) στη στρατιωτική βάση Ντόβερ στο Ντελαγουέρ.

Εκεί συνάντησε τους γονείς και τον θείο του 25χρονου αξιωματικού και τους πρότεινε να ταξιδέψουν μαζί του στη Τζόρτζια με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, προκειμένου να παρευρεθούν ως τιμώμενα πρόσωπα στην ομιλία του.

«Ήταν ένας γιος αψεγάδιαστος, ένας υπέροχος άνθρωπος, όμορφος με κάθε έννοια, ευφυής και σεβαστός από όλους», δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην οικογένεια του στρατιώτη. «Θα κρατήσουμε τη μνήμη του Τάιλερ στις καρδιές μας για πάντα. Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω. Είναι τιμή μου που βρίσκεστε μαζί μας σήμερα», πρόσθεσε.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα