Τραμπ: Η Β. Κορέα είναι πρόβλημα που θα αντιμετωπιστεί

Τραμπ: Η Β. Κορέα είναι πρόβλημα που θα αντιμετωπιστεί
President Donald Trump listens during a news conference with NATO Secretary General Jens Stoltenberg in the East Room of the White House in Washington, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Evan Vucci) AP

"Καμπανάκι" από τον Αμερικανό πρόεδρο προς την Πιονγκγιάνγκ, την ώρα που οι εικασίες περί έκτης πυρηνικής δοκιμής από την ασιατική χώρα όλο και πληθαίνουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Μ. Πέμπτη ότι η Βόρεια Κορέα είναι ένα πρόβλημα «που θα αντιμετωπιστεί», καθώς όλο και πληθαίνουν οι εικασίες ότι το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ θα προχωρήσει στην έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο είναι το μήνυμά του για την ασιατική χώρα.

Επισήμανε ότι πιστεύει ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα εργαστεί «πολύ σκληρά» για να βοηθήσει στην επίλυση της πρόκλησης αυτής.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε πολλαπλές συναντήσεις με τον Κινέζο πρόεδρο την προηγούμενη εβδομάδα στην Φλόριντα.

«Άρχισα να συμπαθώ και να σέβομαι τον πρόεδρο Σι. . . Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει πολύ σκληρά», πρόσθεσε.

(Φωτό: AP Photo/Evan Vucci)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα