Τραμπ: “Ο Κάπερνικ θα πρέπει να έχει άλλη μία ευκαιρία στο NFL εάν έχει την ικανότητα”

Τραμπ: “Ο Κάπερνικ θα πρέπει να έχει άλλη μία ευκαιρία στο NFL εάν έχει την ικανότητα”
O Κόλιν Κάπερνικ με συμπαίκτες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου(2016) AP

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Κόλιν Κάπερνικ θα πρέπει να έχει άλλη μια ευκαιρία στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου "εάν έχει την ικανότητα να παίξει"

Ο πρώην παίκτης των “Σαν Φρανσίσκο 49ers”, δεν βρίσκεται σε κάποια ομάδα για περισσότερα από τρία χρόνια, αφότου άρχισε να γονατίζει κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία.

Ο Τραμπ έχει εδώ και καιρό αντιταχθεί στους αθλητές που γονατίζουν κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου και μάλιστα έχει αναφερθεί σε αυτούς ως “που… γιοι” σε μια ομιλία του το 2017.

Σύμφωνα με το CNN, όταν ο Τραμπ ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Sinclair Scott Thuman την Τετάρτη αν ο Κάπερνικ αξίζει άλλη μία ευκαιρία, ο Τραμπ είπε: “Αν του αξίζει, ναι. Εάν έχει την ικανότητα να παίξει. Αν δεν μπορεί να παίξει καλά, νομίζω ότι θα ήταν πολύ άδικο.”

Τα σχόλιά του έρχονται μετά τις δηλώσεις του Επιτρόπου της NFL, Roger Goodell, ο οποίος δήλωσε στο ESPN τη Δευτέρα ότι θα υποστηρίξει και θα ενθαρρύνει μια ομάδα που ενδιαφέρεται να υπογράψει με τον Κάπερνικ.

Οι συζητήσεις αυτές έρχονται στο προσκήνιο, μετά τις διαμαρτυρίες σχετικά με την αστυνομική βαρβαρότητα και τον ρατσισμό, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, της Μπρένα Τέιλορ στο Λούισβιλ και του Ράιζαρντ Μπρουκς στην Ατλάντα, θανάτους δηλαδή αφροαμερικανών από τα χέρια της αστυνομίας.

Ο Κάπερνικ δεν έχει παίξει στο πρωτάθλημα από τη σεζόν του 2016 – την ίδια σεζόν που γονάτισε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου. Αργότερα κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες της ομάδας του για συμπαιγνία ώστε να τον εμποδίσουν να υπογραψεί.

Το NFL αρνήθηκε οποιαδήποτε συμπαιγνία, αλλά το 2019, κατέληξαν σε μια διευθέτηση με τον ίδιο και τον πρώην συμπαίκτη του Eric Reid, ο οποίος είχε γονατίσει μαζί του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα