Τραμπ: 'Ο τρόπος που χρησιμοποιώ το Twitter είναι σύγχρονα προεδρικός'

Τραμπ: 'Ο τρόπος που χρησιμοποιώ το Twitter είναι σύγχρονα προεδρικός'

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνεται του τρόπου που χρησιμοποιεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον τρόπο που χρησιμοποιεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από μια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά τα σχόλια που έκανε στο Twitter για δύο παρουσιαστές του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC.

«Ο τρόπος που χρησιμοποιώ τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι προεδρικός, είναι σύγχρονα προεδρικός», έγραψε στο Twiiter χθες Σάββατο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τραμπ είχε εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον της Μίκα Μπρεζίνσκι και του Τζο Σκάρμπόροου, των παρουσιαστών της εκπομπής Morning Joe. Τα σχόλιά του στο Twitter καταδίκασαν τόσοι οι Δημοκρατικοί, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι, αν και ο Λευκός Οίκος έσπευσε να τον υπερασπιστεί.

Σύμβουλοι του Τραμπ έχουν εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία τους για τις αναρτήσεις του. Ωστόσο χθες ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης του δίνουν την ευκαιρία να επικοινωνεί απευθείας με τους πολίτες, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, το περιεχόμενο των οποίων χαρακτηρίζει «ψευδείς ειδήσεις».

«Τα ψευδή και κίβδηλα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν σκληρά να πείσουν τους Ρεπουμπλικάνους και άλλους ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιώ τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης», ανήρτησε στο Twitter. «Όμως θυμηθείτε, κέρδισα τις εκλογές του 2016 με τις συνεντεύξεις, τις ομιλίες και τα social media», τόνισε.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε και εναντίον του CNN, αφού το τηλεοπτικό δίκτυο απέσυρε ένα άρθρο του στο οποίο ανέφερε ότι ένας από τους συμβούλους του Τραμπ ελέγχεται από το Κογκρέσο.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που βλέπω ότι το @CNN επιτέλους αποκαλύφθηκε ως #FakeNews και δημοσιογραφία σκουπιδιών. Επιτέλους!».

Το θέμα αυτό, που τελικά αποσύρθηκε από τον ιστότοπο του CNN έπειτα από εσωτερική έρευνα, είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση τριών δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το CNN για ψευδείς ειδήσεις, ενώ για τον ιστότοπο Buzzfeed έχει πει ότι είναι «ένας αποτυχημένος σωρός σκουπιδιών».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει περισσότερους από 33 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter. Οι αναρτήσεις του έχουν προκαλέσει την καταδίκη τόσο πολιτικών όσο και δημοσιογράφων.

Κάποιοι θεωρούν τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Τραμπ ακατάλληλη για έναν πρόεδρο. Την Παρασκευή το κύριο άρθρο της New York Post με θέμα τα tweets του Τραμπ αποτελούταν από τρεις μόλις λέξεις: «Σταμάτα. Απλώς σταμάτα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, BBC, φωτό: AP Photo/Carolyn Kaster)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ καλεί Ερντογάν για την κρίση στο Κατάρ

Τραμπ: Η υπομονή με την Β. Κορέα, τελείωσε

Ο Τραμπ εξαιρεί από την απαγόρευση εισόδου τους… αρραβωνιασμένους

SHARE:

24Media Network