Τραμπ: Οι δασμοί στην Κίνα είναι πιο πολύ πιο αποτελεσματικοί από όσο περιμέναμε

Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτείται καλύτερα μόνο χάρη σε μένα δήλωσε ο Τραμπ
Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτείται καλύτερα μόνο χάρη σε μένα δήλωσε ο Τραμπ AP

"Η αγορά μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ και θα ενισχυθεί δραματικά μόλις αυτές οι φρικτές εμπορικές συμφωνίες επαναδιαπραγματευτούν με επιτυχία. Πρώτα η Αμερική" έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε το Σάββατο την απόφασή του να επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αγαθά που παράγονται στην Κίνα και εισάγονται στην αμερικανική αγορά, υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω μέτρο «είναι πιο πολύ πιο αποτελεσματικό από όσο κανείς μπορούσε να περιμένει».

«Οι δασμοί είναι πιο πολύ αποτελεσματικοί από όσο κανείς μπορούσε ποτέ να περιμένει», τόνισε σε tweet του ο Τραμπ, επικαλούμενος τις απώλειες του χρηματιστηρίου της Κίνας.

«Η αγορά μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ και θα ενισχυθεί δραματικά μόλις αυτές οι φρικτές εμπορικές συμφωνίες επαναδιαπραγματευτούν με επιτυχία. Πρώτα η Αμερική», είπε χαρακτηριστικά.

Το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει αύξηση των δασμούς που πρόκειται να επιβληθούν σε κινεζικά προϊόντα από 10% σε 25%.

«Οι τελωνειακοί δασμοί έχουν τεράστια θετική επίδραση στη βιομηχανία μας του χάλυβα», ανέφερε με άλλη του ανάρτηση, επισημαίνοντας ότι «εργοστάσια ανοίγουν στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι στην χαλυβουργία έχουν ξανά δουλειά».

«Οι τελειωνιακοί δασμοί θα κάνουν τη χώρα πιο πλούσια από ό,τι είναι σήμερα. Μόνο οι ηλίθιοι διαφωνούν», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο «για πρώτη φορά» η Κίνα είναι σε υποδεέστερη θέση σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Ως απάντηση στο αμερικανικό σχέδιο την Παρασκευή το Πεκίνο ανακοίνωσε την απόφασή του να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε 5.207 αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 60 δισεκ. δολαρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κίνα, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 500 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα

ΗΠΑ: Υποβαθμίζονται οι επιπτώσεις από τους νέους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα

Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ - Κίνα

SHARE:

24Media Network