Τραμπ: Πανηγυρισμοί και οργή μετά την αθώωση - "Όλα αυτά ήταν μ.....ες"

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφωνεί το διάγγελμά του μετά την αθώωσή του
Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφωνεί το διάγγελμά του μετά την αθώωσή του AP

Ικανοποιημένος, αλλά πικραμένος ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την αθώωσή του. Διάγγελμα σε πανηγυρικό κλίμα. Ξέσπασε την οργή του, ενώ δεν έλειψαν τα "γαλλικά".

Την επομένη της αθώωσής του από την Γερουσία, στο τέλος της δίκης για την καθαίρεσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στους γνωστούς μύδρους εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, τους οποίους και κατηγόρησε για «ανεντιμότητα» και «διαφθορά».

«Ένας όνειδος», «Μια καταστροφή», «Ανοησίες», «Ψεύτες», «Κακεντρέχειες», «Διαβολικοί», «Διεφθαρμένοι αστυνομικοί»: Κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα ασυνάρτητης ομιλίας του, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος διατύπωσε την πικρία του, ευχαριστώντας έπειτα την οικογένειά του, ιδιαίτερα την κόρη του Ιβάνκα και την γυναίκα του Μελάνια, για τη στήριξη που του παρείχαν.

ADVERTISING

«Περάσαμε τα πάνδεινα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως: «Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά σε άλλο πρόεδρο».

«Πρώτα ασχολήθηκαν με την Ρωσία», υπογράμμισε αναφερόμενος στην έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. Μάλιστα, δεν δίστασε προς έκπληξη όλων όσων των άκουγαν, να σχολιάσει «Όλα αυτά ήταν μ.....ες».

Το διάγγελμα του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών αναμενόταν με ανυπομονησία στο τέλος μιας ιστορικής δίκης με το ερώτημα καθαίρεσής του, η οποία αποτύπωσε τον βαθύ διχασμό της Αμερικής εννέα μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Από τα σαλόνια του Λευκού Οίκου, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος επέλεξε έναν τόνο που θύμιζε ιδιαίτερα τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

«Αυτή δεν είναι μια συνέντευξη Τύπου, δεν είναι μια ομιλία». «Είναι μια γιορτή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν ευχαριστήσει τους Ρεπουμπλικανούς εκλεγμένους αξιωματούχους «πολεμιστές» που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλά τη Μελάνια στο διάγγελμά του μετά την αθώωσή του
Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλά τη Μελάνια στο διάγγελμά του μετά την αθώωσή του AP

«Έχω κάνει λάθη στη ζωή μου, το παραδέχομαι (...) αλλά αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα», τόνισε δείχνοντας το πρωτοσέλιδο της σημερινής έκδοσης της Washington Post που έγραφε: «Ο ΤΡΑΜΠ ΑΘΩΩΘΗΚΕ».

«New York Times, Washington Post... Είχα τόσους πολλούς φανταστικούς τίτλους», είπε γελώντας.

Στην χθεσινή ψηφοφορία που παρακολούθησαν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, η Γερουσία αποφάσισε, με 52 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αθώος για κατάχρηση εξουσίας και με 53 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά, ότι είναι αθώος για παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφωνεί το διάγγελμά του μετά την αθώωσή του
Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφωνεί το διάγγελμά του μετά την αθώωσή του AP

Η πλειοψηφία των 2/3 που καθορίζεται από το Σύνταγμα δεν έχει επιτευχθεί, «ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ συνεπώς αθωώνεται» κατέληξε ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς.

Ανάμεσα στο θορυβώδες πλήθος των υποστηρικτών του που παρευρέθηκαν σήμερα στο διάγγελμα του Τραμπ, ήταν δικηγόροι υπεράσπισής του, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, που όλοι τους χειροκρότησαν τον πρόεδρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network