Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν: 'Κάθισε φρόνιμα'

Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν: 'Κάθισε φρόνιμα'

Παραμένει ηλεκτρισμένο το κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας. Η Πιονγιάνγκ απαντά ότι είναι έτοιμη να απαντήσει «σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέστησε τη Δευτέρα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, να «καθίσει φρόνιμα», σε μια χρονική περίοδο όπου οι ΗΠΑ υψώνουν τους τόνους απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ με αφορμή τα προγράμματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

«Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, που συμμετείχε στο πασχαλινό κυνήγι των αυγών στους κήπους του Λευκού Οίκου.

«Να κάθεται φρόνιμα» του απάντησε ο Τραμπ.

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι είναι έτοιμη να απαντήσει «σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο» τον οποίο θα ξεκινήσουν οι ΗΠΑ, όπως προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ στα Ηνωμένα Έθνη.

«Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να επιλέξουν τη στρατιωτική δράση (…), η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο, τον οποίο θα επιδιώξουν οι ΗΠΑ» τόνισε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριονγκ.

(Φωτογραφία: AP Photo / Carolyn Kaster, Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Μόσχα ζητά αυτοσυγκράτηση για τη Β. Κορέα και σεβασμό στο τουρκικό δημοψήφισμα

Παγκόσμια ανησυχία: Στην Κορέα ο Πενς, βγαίνει ο στόλος των ΗΠΑ

ΗΠΑ: 'Απρόβλεπτος ο ηγέτης του εχθρικού καθεστώτος της Β. Κορέας'

SHARE:

24Media Network