Τραμπ: Θα πολεμήσουμε τον αντισημιτισμό

President Donald Trump speaks on Capitol Hill in Washington, Tuesday, April 25, 2017, during the United States Holocaust Memorial Museum's National Days of Remembrance ceremony.  (AP Photo/Carolyn Kaster)
President Donald Trump speaks on Capitol Hill in Washington, Tuesday, April 25, 2017, during the United States Holocaust Memorial Museum's National Days of Remembrance ceremony. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε "να πολεμήσει τον αντισημιτισμό" σε όλες τις μορφές του, μιλώντας σε τελετή που οργανώθηκε στο Κογκρέσο από το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε σήμερα ότι "θα καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό" σε όλες τις μορφές του, σε μια εμφανή προσπάθεια να γυρίσει σελίδα, μετά τις αντιπαραθέσεις που ξέσπασαν για το θέμα αυτό στην αρχή της θητείας του.

"Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη έξι εκατομμυρίων Εβραίων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, τα όνειρα το οποίων ξεριζώθηκαν από αυτή τη γη. Θυμόμαστε τα εκατομμύρια άλλα αθώα θύματα των Ναζί" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια τελετή που οργανώθηκε στο Κογκρέσο από το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσινγκτον.

"Η άρνηση της ύπαρξης του Ολοκαυτώματος είναι μια από τις πολλές μορφές επικίνδυνου αντισημιτισμού ο οποίος είναι πάντα παρών σε όλον τον κόσμο", πρόσθεσε, παρουσία επιζώντων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

"Θα πολεμήσουμε τον αντισημιτισμό, δεσμεύομαι" συνέχισε, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για τον αντισημιτισμό στις πανεπιστημιουπόλεις ή στους δημόσιους χώρους.

"Ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα είμαι πάντα στο πλευρό του εβραϊκού λαού και του μεγάλου φίλου και εταίρου μας, του Ισραήλ", συνέχισε ο Τραμπ. "Σήμερα πενθούμε, θυμόμαστε, προσευχόμαστε και δίνουμε μια υπόσχεση: ποτέ ξανά" κατέληξε.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το Καντίς, την εβραϊκή προσευχή για τους νεκρούς.

Λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου, ξέσπασε αντιπαράθεση επειδή ο Τραμπ, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία δεν γινόταν καμία αναφορά στους Εβραίους. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επικρίθηκε επίσης γιατί δεν αντέδρασε άμεσα στα αλλεπάλληλα αντισημιτικά επεισόδια που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

πηγή: AP/  Carolyn Kaster

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του για ΔΝΤ και Ελλάδα

Στο Βερολίνο η Ιβάνκα Τραμπ με τη Μέρκελ

SHARE:

24Media Network