Τρανσέξουαλ ιερέας μίλησε για πρώτη φορά από άμβωνα στις ΗΠΑ

Τρανσέξουαλ ιερέας μίλησε για πρώτη φορά από άμβωνα στις ΗΠΑ

Με υλικό από τις γραφές συνόδευσε την ιστορική του ομιλία ο πατέρας Κάμερον, ο τρανσέξουαλ ιερέας (vid & pic)

Για πρώτη φορά στην ιστορία ο καθεδρικός ναός της Ουάσιγκτον υποδέχτηκε τον τρανσέξουαλ ιερέα Κάμερον Πάτριτζ, ο οποίος μίλησε για θέματα ισότητας και συνοχής ενώ  κάλεσε την  κοινότητα  LGBT (lesbian, gay, bisexual, and transgender) να παραμείνει σταθερή στον αγώνα της για ισότητα.

"Χρειάζεται να δούμε ο ένας τον άλλον, να δημιουργήσουμε σχέσεις μεταξύ μας, να βγούμε στον κόσμο μαζί ανεξάρτητα από τις διαφορές μας. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να δείχνουμε ο ένας στον άλλο πράγματα στα οποία δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση από μόνοι μας" είπε ο Κάμερον Πάτριτζ και συνέχισε:

"Όταν ο Ιησούς ζήτησε από τους μαθητές τους να μιλήσουν στο φως, να αποκαλύψουν το κρυμμένο και να κηρύξουν στα ύψη, τους ζήτησε στην ουσία να ενταχθούν με το ρεύμα, να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά τα εκτυφλωτικά καλά νέα. Φυσικά, ο Ιησούς τους προειδοποίησε ότι αυτή η αποκάλυψη δεν θα γίνει αποδεκτή από όλους και θα υπάρξουν κάποιοι που θα τους διώξουν για αυτό".

Πρόκειται για έναν από τους επτά τρανς κληρικούς που ανήκουν στους κόλπους της επισκοπικής εκκλησίας, η οποία επέτρεψε τη συμμετοχή τρανς ανθρώπων το 2012 και ζει έξω από την Βοστόνη με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά τους .

Πριν προχωρήσει στην αλλαγή φύλλου, φοίτησε σε σχολείο θηλέων, αποφοίτησε από την ιερατική σχολή του Χάρβαρντ, ενώ έχει κάνει και διδακτορικό.

9/6/11 10:42:09 AM -- Boston, Massacusetts

 Boston University 9/6/11 -New Episcopal Chaplain at BU  is The Rev. Dr. Cameron Partridge.

Photo by Kalman Zabarsky  for Boston University Photography
9/6/11 10:42:09 AM -- Boston, Massacusetts Boston University 9/6/11 -New Episcopal Chaplain at BU is The Rev. Dr. Cameron Partridge. Photo by Kalman Zabarsky for Boston University Photography BOSTON UNIVERSITY PHOTOGRAPHY
SHARE:

24Media Network