Τράβις Σκοτ: Θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας των οκτώ θυμάτων στο Astroworld

Τράβις Σκοτ: Θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας των οκτώ θυμάτων στο Astroworld
Ο Τράβις Σκοτ στο φεστιβάλ Astroworld 2021 Photo by Amy Harris/Invision/AP

Την κάλυψη των εξόδων για την κηδεία των οκτώ ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Astroworld αλλά και παροχή δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε όλους τους πληγέντες από την τραγωδία σχεδιάζει ο Τράβις Σκοτ.

Τα έξοδα της κηδείας για τα οκτώ θύματα της τραγωδίας που σημειώθηκε στη συναυλία του Τράβις ΣΚοτ στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον, πρόκειται να αναλάβει ο γνωστός τραγουδιστής, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από εκπρόσωπο του ράπερ και παραγωγού.

Σύμφωνα με το CNN, πέρα από τα έξοδα αυτά, ο γεννημένος στο Χιούστον καλλιτέχνης θα συνεργαστεί με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, BetterHelp, ώστε να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πληγέντες από την τραγωδία.

“Ο Τράβις βρίσκεται σε ενεργές συνομιλίες με την πόλη του Χιούστον και με τις αρχές, ώστε να συνδεθεί με σεβασμό και όπως αρμόζει με τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων, τα οποία σχετίζονται με το συμβάν”, αναφέρεται στη δήλωση και σημειώνεται πως αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά βήματα που σχεδιάζει ο Τράβις Σκοτ, ως ένα μέρος του όρκου που έχει δώσει για να βοηθήσει τους πληγέντες της τραγωδίας.

Ακολούθως, οι διοργανωτές της Astroworld σχεδιάζουν την πλήρη επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους των εισιτηρίων, τόσο σε αυτούς που παρακολούθησαν τη συναυλία την Παρασκευή, όσο και σε εκείνους που κατείχαν εισιτήρια για τη συναυλία του Σαββάτου και η οποία ακυρώθηκε λόγω του συμβάντος.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έρχονται λίγες ώρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε ένας από τους περίπου 300 τραυματίες της συναυλίας στους Τράβις Σκοτ και Ντρέικ για υποκίνηση του πλήθους σε πράξεις βίας και ξεσηκωμού, διεκδικώντας αποζημίωση της τάξεως του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Σε επιπλέον μηνύσεις που κατατέθηκαν εκφράστηκε ο ισχυρισμός, πως δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από την διοργανώτρια εταιρεία “Live Nation”.

Τόσο ο Τράβις Σκοτ όσο και ο Ντρέικ δεν προχώρησαν σε κάποιο επίσημο σχόλιο ενώ και οι δύο απέτισαν, μέσω των κοινωνικών δικτύων, φόρο τιμής στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η αστυνομία του Χιούστον εξετάζει κάθε πιθανό σενάριο πίσω από την τραγωδία, ένα εκ των οποίων θέλει έναν άντρα να χορηγούσε ενέσεις ναρκωτικών στους παρευρισκομένους.

Χρειάστηκε να επαναφέρουν αρκετά μέλη του κοινού με φάρμακα κατά της υπερβολικής χρήσης μεταξύ των οποίων και έναν αστυνομικό, μέλος της ασφάλειας της συναυλίας, ο οποίος σύμφωνα με το BBC έφερε σημάδι από τρύπημα ένεσης στον λαιμό του.

Βάσει της μήνυσης που κατέθεσε ο 23χρονος Κρίστιαν Περέδες “Πολλοί παρακάλεσαν τα μέλη της ασφάλειας για βοήθεια, αλλά η έκκλησή τους αγνοήθηκε”.

Από την πλευρά της Live Nation δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη απάντηση αναφορικά με τις μηνύσεις αν και η εταιρεία ισχυρίζεται πως βρίσκεται στο πλάι των αρχών και συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή της έρευνας.

Συντετριμμένος ο Τράβις Σκοτ για την τραγωδία στη συναυλία του

Ο Αμερικανός ράπερ, έκανε το βράδυ του Σαββάτου την πρώτη του ανάρτηση για την τραγωδία, γράφοντας:

“Είμαι απολύτως συντετριμμένος από αυτό που συνέβη χθες το βράδυ. Οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και σε όλους όσοι τραυματίστηκαν από αυτό που συνέβη στο Φεστιβάλ. Η αστυνομία του Χιούστον έχει την πλήρη υποστήριξή μου, καθώς συνεχίζουν να ερευνούν το τραγικό περιστατικό. Δεσμεύομαι να συνεργαστώ με την κοινότητα του Χιούστον για να υποστηρίξω τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ την αστυνομία, την Πυροσβεστική και το NRG Park για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξή τους. Σας αγαπώ όλους.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα