Μετέφεραν τρεις τόνους κοκαΐνη με υποβρύχιο

Το υποβρύχιο μεταφέρεται στην ακτή
Το υποβρύχιο μεταφέρεται στην ακτή AP

Φορτίο-μαμούθ μετέφερε υποβρύχιο που εντόπισαν οι αρχές ανοιχτά της Γαλικίας. Η αξία του εκτιμάται σε 100εκ ευρώ.

Στο κήτος του «ναρκω- υποβρυχίου» που συνελήφθη στα ανοικτά της Ισπανίας οι ερευνητές εντόπισαν τρεις τόνους κοκαΐνης αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός πρωτοφανές για την Ευρώπη, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι ισπανικές αρχές.

Το αυτοσχέδιο αυτό υποβρύχιο μήκους 20 μέτρων εντοπίστηκε το Σάββατο στα ανοικτά των ακτών της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία. Δύο άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

ADVERTISING

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι με τη βοήθεια δυτών οι αστυνομικοί χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να το βγάλουν στην επιφάνεια και να το οδηγήσουν στο λιμάνι Αλντάν, κοντά στο Βίγκο. Εκεί εντόπισαν στο εσωτερικό του 152 πακέτα ναρκωτικών.

Ο νομάρχης της περιοχής Χαβιέρ Λοσάντα ντε Αθπιάθου ανακοίνωσε ότι στο υποβρύχιο εντοπίστηκαν 3 τόνοι κοκαΐνης με την συνολική αξία του εμπορεύματος να εκτιμάται στα «100 εκατομμύρια ευρώ».

Διακόσιοι σαράντα άνδρες χρειάστηκαν για τη σύλληψη του «ναρκω- υποβρυχίου», στην οποία συμμετείχε η αστυνομία της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, διευκρίνισε το Λοσάντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network