“Τρικυμία εν κρανίω” στον Τραμπ: Παραδέχτηκε την ήττα του και μετά το πήρε πίσω

“Τρικυμία εν κρανίω” στον Τραμπ: Παραδέχτηκε την ήττα του και μετά το πήρε πίσω
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Μέσα σε λίγες ώρες, ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές αλλά και την άρνησή του να την αναγνωρίσει.

“Τρικυμία” φαίνεται ότι επικρατεί στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς μέσα σε λίγες ώρες την Κυριακή (15/11) φάνηκε να αναγνώρισε αρχικά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές και μετά αναδιπλώθηκε.

“O Μπάιντεν είναι ο νικητής (των εκλογών) μόνο στα μάτια των μέσων ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Οι εκλογές ήταν ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ!” έγραψε στο αγαπημένο του twitter ο Τραμπ.

Νωρίτερα, και πάλι μέσω twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: “Κέρδισε επειδή οι Εκλογές ήταν Πειραγμένες. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν επιτράπηκε, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια Ακροαριστερή ιδιωτική εταιρεία, την Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε να πληροί καν τις προϋποθέσεις για το Τέξας (όπου κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα Ψεύτικα και Σιωπηλά ΜΜΕ & άλλα”, με την πλατφόρμα να μαρκάρει την ανάρτησή του ως αμφισβητούμενη.

Ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ σε μια σειρά από πολιτείες-κλειδιά τις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος είχε κερδίσει το 2016. Ο Μπάιντεν εξάλλου κέρδισε 5.5 εκατομμύρια ψήφους-ή 3,6%-περισσότερες από τον Τραμπ.

Το επιτελείο του Τραμπ έχει καταθέσει αγωγές επιχειρώντας να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές πολιτείες, ανεπιτυχώς, και νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανατραπεί με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα.

Η άρνηση του Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά έχει καθυστερήσει την φυσιολογική διαδικασία της κυβέρνησης για την μετάβαση σε μια νέα προεδρία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα