Τρομακτικό το κόστος της αβεβαιότητας για το Βrexit στη βρετανική οικονομία

Τρομακτικό το κόστος της αβεβαιότητας για το Βrexit στη βρετανική οικονομία
Brexit AP

Το κόστος της αβεβαιότητας είναι κάτι πολύ βαρύ για τη βρετανική οικονομία που αιμορραγεί ασταμάτητα από το 2016 και μετά.

Για τη αδυναμία των Βρετανών να πάρουν μία οριστική απόφαση για το Brexit δεν εκνευρίζονται πλέον μόνο οι Ευρωπαίοι. Στο κόλπο του εκνευρισμού έχει μπει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και κυρίως το αμερικανικό.

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με έκθεση της… περιβόητης Goldman Sachs, η μέχρι στιγμής αβεβαιότητα για το Βrexit, από το δημοψήφισμα του 2016 μέχρι και τώρα, στοιχίζει στη βρετανική οικονομία 600 εκ. λίρες την εβδομάδα.

Το ποσό, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, είναι τεράστιο και αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο αν σκεφτεί κανείς ότι η βρετανική οικονομία είναι η 5η μεγαλύτερη στον πλανήτη.

Στην ίδια έκθεση, η αμερικανική τράπεζα κάνει λόγο για την αισθητή μείωση των επενδύσεων ενώ αναφέρει ότι τα εργοστάσια της Μεγάλης Βρετανίας αυξάνουν το στοκ τους για να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο σε περίπτωση άτακτου brexit.

Ειρήσθω εν παρόδω, η Goldman Sachs έκανε τους υπολογισμούς της και γι’ αυτό το σενάριο. Εξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία θα φέρει 5,5 ύφεση στη βρετανική οικονομία και θα προκαλέσει υποτίμηση της στερλίνας κατά 17%!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα