Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές μέσα στον Ιανουάριο

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Πρόσκληση για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές εντός του Ιανουαρίου με την Ελλάδα απηύθυνε ο τουρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών εντός του Ιανουαρίου, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την επανέναρξη του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις και για όλα τα ζητήματα που έπεσαν στο τραπέζι και συζητήθηκαν στις έως τώρα συνομιλίες.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε οτι "ως Τουρκία κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση. Καλούμε την Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές".

Πρόσθεσε πως την οριστική ημερομηνία θα την καθορίσουν οι επιτροπές που θα συναντηθούν μαζί με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε επίσης οτι ότι είναι ανοικτός να συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στα Τίρανα, μετά από σχετική πρόσκληση που κατέθεσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Εντι Ράμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής είπε οτι η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές οψέποτε αυτές ξεκινήσουν με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση.

Σημείωσε οτι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Νίκος Δένδιας
SHARE:

24Media Network