Τσερνόμπιλ: Γίνεται 20 το μοναδικό κορίτσι που γεννήθηκε στην απαγορευμένη ζώνη

Τσερνόμπιλ: Γίνεται 20 το μοναδικό κορίτσι που γεννήθηκε στην απαγορευμένη ζώνη

Η μικρή Μαρίκα μεγάλωσε μόνη, χωρίς παρέα άλλων παιδιών στο Πρίπιατ. Οι γονείς της δέχθηκαν μεγάλη κατακραυγή για την απόφασή τους να αφήσουν το παιδί να μεγαλώσει εκεί, πίνοντας γάλα από τις αγελάδες της περιοχής.

Η Μαρίκα γεννήθηκε 13 χρόνια μετά τον όλεθρο, στην καμένη ραδιενεργή γη της πόλης του Πρίπιατ παρά την εκκένωσή της το απόγευμα της 27ης Απριλίου 1986, την επομένη δηλαδή μέρα της καταστροφής του Τσερνόμπιλ.

Οι γονείς της είχαν καταφέρει να μείνουν στο σπίτι τους στην απαγορευμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ. Ο πατέρας της, πυροσβέστης στον αντιδραστήρα 4, απεικονίζεται στη σειρά της HBO για το δυστύχημα, αλλά δεν κατάφερε να επιβιώσει χάνοντας τη ζωή του από τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας τα επόμενα έτη. Μάλιστα, είχε βοηθήσει τη γυναίκα του να γεννήσει, κόβοντας ο ίδιος τον ομφάλιο λόρο.

ADVERTISING

Η μικρή Μαρίκα μεγάλωσε μόνη, χωρίς παρέα άλλων παιδιών στο Πρίπιατ. Οι γονείς της δέχθηκαν μεγάλη κατακραυγή για την απόφασή τους να αφήσουν το παιδί να μεγαλώσει εκεί, πίνοντας γάλα από τις αγελάδες της περιοχής και κάνοντας μπάνιο στα μολυσμένα ύδατα. Σε ηλικία 7 ετών άρχισε να βγαίνει εκτός της περιοχής, καθώς έπρεπε να πηγαίνει στο σχολείο και άρχισε να κοινωνικοποιείται.

Η νεαρή γίνεται τώρα 20 χρονών. Εργάζεται στον χώρο της υγείας και επισκέπτεται συχνά τη μητέρα της που ζει ακόμη στο Πρίπιατ στα 66 της, ενώ είναι απορίας άξιο το πώς μέχρι τώρα δεν έχει νοσήσει.

Πίσω στο 2006, η Μαρίκα είχε δώσει μία συνέντευξη όπου είχε εκφράσει το παράπονό της για το γεγονός οτι μεγάλωσε χωρίς να παίζει με άλλα παιδιά. "Και τι δεν θα έδινα να είχα άλλο ένα παιδί εδώ και να παίζαμε. Να του έδειχνα την περιοχή και να κάναμε παρέα", είχε πει χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσερνόμπιλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσερνόμπιλ: Πόσο επηρεάστηκε η Ελλάδα από το ραδιενεργό νέφος

Θεωρίες συνωμοσίας για το Τσερνόμπιλ: KGB, CIA, εξωγήινοι και Γαύδος

Βαλέρι Λεγκάσοφ: Ο Σοβιετικός που έσωσε τον κόσμο από το Τσερνόμπιλ

Τσέρνομπιλ, Τσερνόμπιλ ή Τσερνομπίλ; Πώς τονίζεται τελικά

SHARE:

24Media Network