Τυφώνας Άιντα: Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας – “Φοβήθηκα ότι θα πνιγώ”

Τυφώνας Άιντα: Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας – “Φοβήθηκα ότι θα πνιγώ”
Μαρτυρία Ελληνίδας για τον τυφώνα Άιντα Glomex

Ελληνίδα που ζει στη Νέα Υόρκη περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι στο πέρασμα του φονικού τυφώνα Άιντα. "Δεν περιμέναμε την ένταση αυτής της καταιγίδας" τόνισε η ίδια.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων της Νέας Υόρκης, η οποία επλήγη από τον τυφώνα Άιντα τα τελευταία 24ωρα. Η τροπική καταιγίδα άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές και πάνω από 45 νεκρούς.

Μια Ελληνίδα που ζει στη Νέα Υόρκη, η Ελεάννα Φινοκαλιώτη, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε, όταν το σπίτι της πλημμύρισε, σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Εγώ πλημμύρισα γιατί έμενα σε υπόγειο και τα δύο τελευταία 24ωρα ήταν εφιαλτικά. Το σπίτι ήταν εντάξει μέχρι τις 21:30, παρόλο που έβρεχε από τις 19:30. Αλλά μέσα σε μόλις μισή ώρα, στο σπίτι μπήκαν ορμητικά νερά από παντού. Δεν περιμέναμε την ένταση αυτής της καταιγίδας. Οι περισσότεροι το έπαθαν. Παίρναμε στο 911 για να έρθει για βοήθεια και μας έλεγαν ότι δεν ξέρουμε που να πρωτοπάμε”.

Η ίδια πρόσθεσε πως άνθρωποι που μένουν στη Νέα Υόρκη εδώ και 50 χρόνια, δήλωσαν πως δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο, ενώ συμπλήρωσε για το πώς κατάφερε να γλιτώσει:

“Ανέβηκα στους γείτονες του πρώτου ορόφου και τους ζητούσα βοήθεια. Φοβόμουν ότι θα πνιγώ ή ότι θα πάω ηλεκτροπληξία. Έβγαλα όλα τα καλώδια από την πρίζα, πήρα κάποια απαραίτητα πράγματα και εκκένωσα τον χώρο. Ήμουν σε πανικό. Δεν ήξερα πού να πάω, ούτε πώς να φύγω, γιατί έξω γινόταν πανικός. Ευτυχώς ήρθαν και με πήραν και τους ευγνωμονώ, γιατί είδαμε ότι υπήρξαν και πολλοί νεκροί”.

Ακούστε τη μαρτυρία της στο παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα