Τυνησία: 13 νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες - 9 άνθρωποι αγνοούνται

Μετανάστες στην Τυνησία (Αρχείο)
Μετανάστες στην Τυνησία (Αρχείο) AP

Τους 13 έχουν φτάσει οι νεκροί από το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες και ναυάγησε την Κυριακή. Την ίδια ώρα 9 άνθρωποι αγνοούνται.

Και άλλα πτώματα μεταναστών ανασύρθηκαν τη Δευτέρα (12/10) στη Μεσόγειο μετά το ναυάγιο την Κυριακή ενός πλοιαρίου στα ανοικτά της Τυνησίας, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών σε 13, ενώ άλλοι 9 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με το δικαστήριο της Σφαξ.

Την Κυριακή επτά μετανάστες – πέντε άνδρες και δύο γυναίκες-- διασώθηκαν στα ανοικτά της Σφαξ, στην κεντροανατολική Τυνησία.

Σύμφωνα με τον Μουράντ Τούρκι, εκπρόσωπο του δικαστηρίου, ένδεκα πτώματα εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας και δύο ακόμη το απόγευμα της ίδιας ημέρας,

Το πλοιάριο μετέφερε 29 μετανάστες, ανάμεσά τους δύο Τυνήσιοι αλλά και πολίτες διάφορων χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, οι οποίοι επιθυμούσαν να φτάσουν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων.

Έπειτα από μια μεγάλη άνοδο των αναχωρήσεων μεταναστών από την Τυνησία το 2011, ακολούθησε μεγάλη πτώση, όμως οι απόπειρες διάπλου της Μεσογείου από τη χώρα αυτή άρχισαν να αυξάνουν και πάλι από το 2017.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή εμπόδισε 32 αναχωρήσεις παράτυπων μεταναστών και συνέλαβε 262 ανθρώπους ηλικίας 15 με 44 ετών, εκ των οποίων δύο πολίτες χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την αρχή της χρονιάς ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, 8.581 άνθρωποι εμποδίστηκαν να πλεύσουν προς την Ευρώπη αναχωρώντας από τα τυνησιακά παράλια, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στην Τύνιδα. Από αυτούς, 2.104 ήταν αλλοδαποί, κατά την ίδια πηγή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναυάγιο, Μετανάστες
SHARE: