Τζέιμς Κάμερον: “Σας είχα προειδοποιήσει για την άνοδο της τεχνητής νοημόσυνης από το 1984”

Τζέιμς Κάμερον: “Σας είχα προειδοποιήσει για την άνοδο της τεχνητής νοημόσυνης από το 1984”
Ο Τζέιμς Κάμερον AP

Για την τεχνητή νοημοσύνη και τις επιπτώσεις που θα είχε στις ταινίες παραγωγής και όχι μόνο, είχε μιλήσει ο γνωστός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ήδη από το 1984. Τι είχε δηλώσει τότε.

Από πολύ νωρίς, ο διάσημος σκηνοθέτης, Τζέιμς Κάμερον, είχε ενημερώσει για τις επικίνδυνες επιπτώσεις που θα είχε η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης (AI), με την κινηματογρφική βιομηχανία να μη δίνει σημασία στις προειδοποιήσεις του.

Ο Κάμερον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CTV News, όταν ρωτήθηκε για την απόψή του περί τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρθηκε στην επιστημονικής φαντασίας ταινία του “Terminator”, απαντώντας: Σας προειδοποίησα το 1984 και δεν ακούσατε”.

Πιστεύω ότι θα μπούμε στον ισοδύναμο αγώνα πυρηνικών όπλων με την Τεχνητή Νοημοσύνη και αν δεν το εξελίξουμε εμείς, οι άλλοι σίγουρα θα το κάνουν, και έτσι τότε θα κλιμακωθεί. Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια Τεχνητή Nοημοσύνη σε ένα πεδίο μάχης, να γίνεται πόλεμος από τους υπολογιστές με μια ταχύτητα που οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να παρέμβουν και να μην έχετε ικανότητα να το αποκλιμακώσετε”, πρόσθεσε.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του είπε ότι δεν θεωρεί πως η τεχνολογία θα είναι ικανή να αντικαταστήσει τους σεναριογράφους, επισημαίνοντας πως “ποτέ δεν είναι θέμα ποιος το έγραψε, είναι ζήτημα αν είναι μια καλή ιστορία”.

“Απλώς δεν πιστεύω προσωπικά ότι ένας ασώματος νους αναπαράγει αυτά που είπαν άλλα ενσαρκωμένα μυαλά – για τη ζωή που είχαν, για την αγάπη, για το ψέμα, για τον φόβο, για τη θνητότητα- απλώς τα βάζει όλα μαζί σε μια σαλάτα λέξεων και μετά τα αναμασά… Δεν πιστεύω ότι έχει κάτι που θα συγκινήσει το κοινό”, υποστήριξε ο Καναδός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος.

Ο Κάμερον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είπε ακόμη ότι “σίγουρα δεν θα τον ενδιέφερε” να γράψει η Τεχνητή Νοημοσύνη σενάρια για κάποια ταινία του, όμως μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τη βιομηχανία. “Ας περιμένουμε 20 χρόνια και αν μια Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίσει Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου, νομίζω ότι πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά” τόνισε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα